Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności

Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności

Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności studia - kierunek studiów

Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności studia - kierunek studiów

Poszukujesz studiów, które łączą w sobie wiedzę z wielu dziedzin? W kręgu Twoich zainteresowań znajdują się nauki przyrodnicze i ścisłe? A może chciałbyś zdobywać nowe wiadomości w praktyce? Jeśli tak, to zapoznaj się z opisem studiów na kierunku Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności, ponieważ jest to interesująca propozycja, która być może okaże się dla Ciebie stworzona!

Jakie możliwości konkretnie oferuje ten kierunek studiów? W ramach zajęć zdobędziesz niezbędną wiedzę z zakresu matematyki, biochemii, chemii organicznej i nieorganicznej oraz fizyki z elementami biofizyki. Dzięki tym wiadomościom łatwiej będzie Ci zrozumieć i interpretować zjawiska i związki jakie zachodzą w świecie materii. Co jeszcze oferuje program? Uczęszczając na zajęcia będzie miał możliwość zapoznać się z problematyką przedmiotów związanych z procesami przetwarzania oraz oceną jakości produktów spożywczych. Dodatkowo zostaną zaprezentowane techniki i narzędzi wykorzystywane w przebiegu zabezpieczania i transportowania żywności. Posiadając kompleksową wiedzę i niezbędne umiejętności z tej dziedziny, trudności pojawiające się w codziennej pracy nie będą dla Ciebie żadnym wyzwaniem!

Zastanawiasz się gdzie znajdziesz zatrudnienie po ukończeniu studiów? Posiadając tytuł inżyniera staniesz się jeszcze bardziej pożądanym pracownikiem dla przyszłych pracodawców, zatem o pracę możesz się starać w placówkach zajmujących się oceną jakości żywności oraz w laboratoriach diagnostycznych i kontrolnych. Oprócz tego, jako absolwent zatrudnienie znajdziesz również w inspektoratach sanitarnych. Zatem jeśli chciałbyś mieć wpływ na jakość produktów, które trafiają do sklepów to wybierz studia na kierunku Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności!


Wiedza, którą zdobędziesz, studiując Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności


Absolwent powinien posiadać wiedzę i umiejętności w zakresie:

  • podstawowych zagadnień z zakresu chemii, fizyki, ekonomii, inżynierii genetycznej oraz biologii molekularnej
  • przygotowywania certyfikatów jakości żywności
  • znajomości narzędzi stosowanych do analizy jakości produktów spożywczych
  • wykorzystywania znanych systemów komputerowych w procesie badania jakości żywności
  • znajomości systemów kontroli żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami w Polsce i Unii Europejskiej

Jaka praca, czyli gdzie będziesz pracował po kierunku Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności


Absolwent kierunku Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności znajdzie zatrudnienie w/jako:

  • pracownik placówek administracji rządowej i samorządowej
  • pracownik laboratoriów diagnostycznych i kontrolnych
  • pracownik ośrodków zajmujących się oceną jakością żywności
  • pracownik inspektoratu sanitarnego

Jakie przedmioty zdawać na maturze?

Żeby dostać się na studia na kierunek zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności , na większości uczelni przy rekrutacji brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne: język polski, język obcy nowożytny, biologia, matematyka

 

Popularne miasta, które oferują studia na kierunku ZARZĄDZANIE BEZPIECZEŃSTWEM I JAKOŚCIĄ ŻYWNOŚCI

Gdzie studiować i jakie wymagania na kierunek Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności

ZARZĄDZANIE BEZPIECZEŃSTWEM I JAKOŚCIĄ ŻYWNOŚCI - Szkoły wyższe, uczelnie i wymagania

Komentarze (0)