Zarządzanie jakością w produkcji roślinnej

Zarządzanie jakością w produkcji roślinnej

Zarządzanie jakością w produkcji roślinnej studia - kierunek studiów

Zarządzanie jakością w produkcji roślinnej studia - kierunek studiów

Jeśli w kręgu Twoich zainteresowań od zawsze znajdowały się nauki przyrodnicze, jesteś absolwentem takich kierunków jak ogrodnictwo, zielarstwo czy rolnictwo, lubisz zdobywać wiedzę poprzez zajęcia praktyczne i chciałbyś mieć wpływ na jakość produkowanej żywności to studia magisterskie na kierunku Zarządzanie jakością w produkcji roślinnej są właśnie dla Ciebie!

W ramach programu studiów zrealizujesz zagadnienia poruszające problematykę wpływu stosowania chemicznych substancji przy uprawie roślin, ekologicznych metod produkcji żywności oraz genetycznych modyfikacji produktów spożywczych. Oprócz tego zapoznasz się z prawnymi kwestiami obowiązującymi zarówno w Polsce jak i Unii Europejskiej. Zostaniesz wyposażony w umiejętności identyfikowania zagrażających czynników i minimalizowania skutków ich występowania. Uczęszczając na zajęcia poznasz różne systemy zarządzania jakością żywności. Program studiów przewiduje również zajęcia terenowe, dzięki którym zdobędziesz pierwsze zawodowe doświadczenie!

Jesteś ciekaw gdzie będziesz mógł postawić pierwsze kroki zawodowe po ukończeniu studiów na kierunku Zarządzanie jakością w produkcji roślinnej? Jako absolwent możesz znaleźć zatrudnienie w przedsiębiorstwach zajmujących się przetwórstwem warzyw i owoców. Dzięki zdobytym kompetencjom nie powinieneś mieć trudności z podjęciem pracy w placówkach dbających o przestrzeganie zasad bezpieczeństwa i higieny. Możesz również zająć stanowisko audytora w zakładach spożywczych i kontrolować przebieg procesów produkcyjnych. Jak sam widzisz możliwości zawodowe i edukacyjne są różnorodne, zatem w tym momencie powinieneś pozbyć się jakichkolwiek wątpliwości i wybrać studia na kierunku Zarządzanie jakością w produkcji roślinnej!


Wiedza, którą zdobędziesz, studiując Zarządzanie jakością w produkcji roślinnej


Absolwent powinien posiadać wiedzę i umiejętności w zakresie:

  • dysponowania pogłębionymi wiadomościami z zakresu zjawisk biochemicznych i fizjologicznych
  • znajomości metod i technik stosowanych przy produkcji roślin
  • znajomości przepisów prawnych w Polsce i Unii Europejskiej
  • oceniania jakości produktów spożywczych
  • rozumienia pełnego przebiegu procesu produkcyjnego
  • identyfikowania i minimalizowania wpływu czynników zagrażających

Jaka praca, czyli gdzie będziesz pracował po kierunku Zarządzanie jakością w produkcji roślinnej


Absolwent kierunku Dyplomacja znajdzie zatrudnienie w/jako:

  • pracownik instytucji inspekcji sanitarnych
  • audytor ds. jakości w przedsiębiorstwach
  • pracownik zakładów przetwórczych
  • pracownik przedsiębiorstw branży spożywczej

STUDIA MAGISTERSKIE 

 

Popularne miasta, które oferują studia na kierunku ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ W PRODUKCJI ROŚLINNEJ

Gdzie studiować i jakie wymagania na kierunek Zarządzanie jakością w produkcji roślinnej

ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ W PRODUKCJI ROŚLINNEJ - Szkoły wyższe, uczelnie i wymagania

Zobacz inne kierunki Biologiczne i przyrodnicze

Komentarze (0)