Zarządzanie jakością i analiza żywności

Zarządzanie jakością i analiza żywności

Zarządzanie jakością i analiza żywności studia - kierunek studiów

Zarządzanie jakością i analiza żywności studia - kierunek studiów

W dzisiejszych czasach trend na zdrową żywność nadal się rozwija i zdobywa coraz więcej zwolenników. Nie ma co się dziwić takiej sytuacji, ponieważ każdy z nas chciałby, żeby na jego stół trafiały tylko najlepsze produkty. Zatem jeśli zaliczasz się do osób, które lubią wiedzieć co kupują i chciałbyś mieć swój udział w procesie przetwarzania żywności to zdecydowanie powinieneś wziąć pod uwagę studia na kierunku Zarządzanie jakością i analiza żywności przy podejmowaniu decyzji odnośnie dalszej edukacji!

Plan studiów obejmuje zajęcia zarówno teoretyczne jak i praktyczne. W ramach tego kierunku nauczysz się dokonywać prawidłowej i rzetelnej oceny jakości produktów spożywczych. Oprócz tego będziesz potrafił identyfikować potencjalne zagrożenia w procesie przetwórstwa żywności. Uczęszczając na zajęcia zdobędziesz wiedzę dotyczącą technologii obecnie wykorzystywanej w zakładach, efektywnych sposobów zarządzania firmą oraz prawnych aspektów produkcji produktów spożywczych. Dzięki różnorodności form zajęć oraz ich tematyki, nabędziesz niezbędnych umiejętności i wiadomości, które pozwolą Ci postawić pierwsze kroki na drodze do wymarzonej kariery!

Zastanawiasz się gdzie będziesz mógł pracować jako absolwent studiów na kierunku Zarządzanie jakością i analiza żywności? Po ich ukończeniu nie powinieneś mieć trudności ze znalezieniem zatrudnienia w różnego rodzaju zakładach przetwórstwa żywności. Jeżeli interesuje Cię bardziej naukowa praca to stanowisko w instytucjach naukowo – badawczych jest dobrym rozwiązaniem. Jakie jeszcze perspektywy zawodowe masz przed sobą? Jako absolwent możesz podjąć pracę również w laboratoriach kontrolnych, diagnostycznych lub analitycznych. Jak sam zdążyłeś zauważyć, możliwości jest naprawdę wiele i są one zróżnicowane, zatem jeśli na początku opisu miałeś jakiekolwiek wątpliwości to z pewnością zostały dawno rozwiane , ponieważ studia na kierunku Zarządzanie jakością i analiza żywności to naprawdę świetny wybór dotyczący dalszego kształcenia!

 

Wiedza, którą zdobędziesz, studiując Zarządzanie jakością i analiza żywności

Absolwent powinien posiadać wiedzę i umiejętności w zakresie:
  • dysponowania podstawowymi zagadnieniami z obszaru chemii, biologii, matematyki, fizyki
  • rozumienia zasad przeprowadzania analizy żywności
  • znajomości metod wykorzystywanych w procesie produkcji i analizy żywności
  • identyfikowania czynników zagrażających jakości żywności
  • stosowania metod informatycznych w celu dokonania analizy
  • znajomości języka obcego na poziomie B2 Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego
 

Jaka praca, czyli gdzie będziesz pracował po kierunku Zarządzanie jakością i analiza żywności

Absolwent kierunku Zarządzanie jakością i analiza żywności znajdzie zatrudnienie w/jako:
  • pracownik zakładów przetwórstwa żywności
  • pracownik ośrodków naukowo – badawczych
  • pracownik laboratoriów diagnostycznych, analitycznych i kontrolnych
  • pracownik zakładów przemysłowych

 

Jakie przedmioty zdawać na maturze?

Żeby dostać się na studia na kierunek zarządzanie jakością i analiza żywności, na większości uczelni przy rekrutacji brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne: język polski, język obcy nowożytny, biologia, chemia, matematyka, fizyka

Popularne miasta, które oferują studia na kierunku ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ I ANALIZA ŻYWNOŚCI

Gdzie studiować i jakie wymagania na kierunek Zarządzanie jakością i analiza żywności

ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ I ANALIZA ŻYWNOŚCI - Szkoły wyższe, uczelnie i wymagania

Komentarze (0)