Żywienie człowieka i dietetyka – studia podyplomowe

Żywienie człowieka i dietetyka – studia podyplomowe

żywienie człowieka i dietetyka studia podyplomowe

Żywienie człowieka i dietetyka – studia podyplomowe

Studia podyplomowe na kierunku Żywienie człowieka i dietetyka są przeznaczone dla osób, które posiadają już wyższe wykształcenie w podobnym obszarze i pragną dokształcić się w swojej dziedzinie. Jeśli szukasz skutecznego sposobu na podniesienie poziomu swoich kompetencji to nie mogłeś lepiej trafić! Zapoznaj się z bliższymi szczegółami i sam podejmij decyzję!

Na początku należy wspomnieć, że studia podyplomowe na kierunku Żywienie człowieka i dietetyka trwają 3 semestry i jest to spowodowane bogatą ofertą zajęć. A co dokładnie oferuje program? Jako uczestnik tych studiów będziesz miał szansę na zdobycie wiedzy w jaki sposób należy badać żywność i jej skład oraz poznasz metody przeprowadzania oceny jakości produktów spożywczych. Uczęszczając na zajęcia zapoznasz się z prawidłowymi zasadami współpracy z klientem, budowania z nim kontaktu, jak również wykorzystaniem różnych ziół w dietetyce. Oprócz tego zostaną zaprezentowane treści dotyczące utrwalania żywności, fizjologii żywienia i patofizjologii.

Gdzie będziesz mógł znaleźć zatrudnienie po ukończeniu studiów podyplomowych? Uzyskanie dodatkowych kwalifikacji pomoże Ci w podjęciu pracy w firmach oferujących szkolenia i warsztaty z zakresu edukacji żywieniowej. Będziesz mógł również zatrudnić się w zakładach żywienia zbiorowego lub poradniach specjalistycznych. Zatem jeśli zależy Ci na uzupełnieniu wiedzy z tego obszaru to podjęcie studiów podyplomowych na kierunku Żywienie człowieka i dietetyka jest idealnym rozwiązaniem!


Wiedza, którą zdobędziesz, studiując Żywienie człowieka i dietetykę


Absolwent powinien posiadać wiedzę i umiejętności w zakresie:

  • znajomości metod oceny jakości produktów spożywczych
  • dysponowania wiadomościami z obszaru dietetyki oraz patofizjologii
  • tworzenia programów żywieniowych
  • znajomości zagadnień związanych z fizjologią żywienia człowieka

Jaka praca, czyli gdzie będziesz pracował po kierunku Żywienie człowieka i dietetyka


Absolwent kierunku Żywienie człowieka i dietetyka znajdzie zatrudnienie w/jako:

  • pracownik zakładów żywienia zbiorowego
  • pracownik firm szkoleniowych
  • pracownik poradni

STUDIA PODYPLOMOWE

 

Popularne miasta, które oferują studia na kierunku ŻYWIENIE CZŁOWIEKA I DIETETYKA – STUDIA PODYPLOMOWE

Gdzie studiować i jakie wymagania na kierunek Żywienie człowieka i dietetyka – studia podyplomowe

ŻYWIENIE CZŁOWIEKA I DIETETYKA – STUDIA PODYPLOMOWE - Szkoły wyższe, uczelnie i wymagania

Komentarze (0)