Food design – studia podyplomowe

Food design – studia podyplomowe

food design studia podyplomowe

Food design – studia podyplomowe

Food design. Brzmi ciekawie, ale nie jesteś do końca pewien, co dokładnie kryje się pod tą nazwą? Jest to innowacyjne podejście do branży kulinarnej. Poprzez znajomość zmieniających się trendów w żywieniu, co niewątpliwie można zauważyć na przestrzeni ostatnich lat, można budować i wzmacniać markę poprzez uwzględnianie potrzeb coraz bardziej świadomych i wymagających konsumentów. Dla kogo studia podyplomowe w zakresie projektowania kulinariów są świetną propozycją? Zarówno dla osób związanych z branżą gastronomiczną m.in. blogerów, menedżerów restauracji, jak również dla pasjonatów, którzy chcieliby spróbować swoich sił w nowym dla siebie obszarze zawodowym.

Jakie zagadnienia obejmuje program studiów podyplomowych? Uczęszczając na zajęcia zapoznasz się z historią i fotografią kulinariów, nauczysz się projektować i wykonywać opakowania oraz dowiesz się jaką rolę odgrywa sztuka plastyczna w obszarze food design. Oprócz tego nie zabraknie czasu na poznanie różnych rodzajów kuchni m.in. molekularnej oraz będziesz miał szansę uczestnictwa w warsztatach somelierskich. Co jeszcze? W planie zajęć znajdują się także przedmioty skupiające się zagadnieniach związanych ze zdobnictwem cukierniczym, czy poznaniem skutecznych sposobów zdobycia uznania na rynku gastronomicznym.

A gdzie będziesz mógł wykorzystać swoją wiedzę? Nowe i innowacyjne umiejętności przydadzą Ci się w pracy m.in. w redakcjach prasowych z branży kulinarnej lub agencjach reklamowych. Nowe kompetencje będę również pomocne na stanowisku menedżera restauracji. Jeśli uważasz, że cechuje Cię kreatywność i lubisz wyzwania, możesz także założyć własną działalność gospodarczą. Jeśli uwielbiasz innowacyjne rozwiązania, jesteś otwarty na nowe doświadczenia i sposoby myślenia, z pewnością odnajdziesz się na zajęciach proponowanych na studiach podyplomowych na kierunku Food design!


Wiedza, którą zdobędziesz, studiując Food design – studia podyplomowe


Absolwent powinien posiadać wiedzę i umiejętności w zakresie:

  • znajomości struktury instytucji społecznych, kulturowych, prawnych
  • planowania i przeprowadzania zajęć kulinarnych
  • wyszukiwania, selekcjonowania i analizowania informacji
  • realizowania własnych projektów
  • tworzenia kampanii reklamowych
  • znajomości różnych kuchni świata i dostrzeganie ich charakterystycznych cech

Jaka praca, czyli gdzie będziesz pracował po kierunku Food design – studia podyplomowe


Absolwent kierunku Food design – studia podyplomowe znajdzie zatrudnienie w/jako:

  • pracownik redakcji prasowych w branży kulinarnej
  • własna działalność gospodarcza
  • menedżer restauracji
  • pracownik agencji reklamowych

STUDIA PODYPLOMOWE

 

Popularne miasta, które oferują studia na kierunku FOOD DESIGN – STUDIA PODYPLOMOWE

Gdzie studiować i jakie wymagania na kierunek Food design – studia podyplomowe

FOOD DESIGN – STUDIA PODYPLOMOWE - Szkoły wyższe, uczelnie i wymagania

Zobacz inne kierunki Gastronomia i hotelarstwo

Komentarze (0)