Higiena zwierząt rzeźnych i żywności pochodzenia zwierzęcego – studia podyplomowe

Higiena zwierząt rzeźnych i żywności pochodzenia zwierzęcego – studia podyplomowe

Higiena zwierząt rzeźnych i żywności pochodzenia zwierzęcego – studia podyplomowe

Do kogo skierowana jest propozycja studiów podyplomowych na kierunku Higiena zwierząt rzeźnych i żywności pochodzenia zwierzęcego? O przyjęcie mogą się ubiegać głównie osoby, które ukończyła studia wyższe w zakresie weterynarii i chcą poszerzyć swój warsztat pracy o nową specjalizację. Jeśli jesteś absolwentem takiego kierunku i myślisz o podniesieniu poziomu swoich kompetencji, zapoznaj się z poniższym opisem, bo być może okaże się to „strzałem w dziesiątkę”!

Na początku należy wspomnieć, że studia podyplomowe na kierunku Higiena zwierząt rzeźnych i żywności pochodzenia zwierzęcego obejmują 2 lata nauki, w trakcie których zapoznasz się z zasadami higieniczno-sanitarnymi obowiązujących przy prowadzeniu hodowli zwierząt rzeźnych. Oprócz tego uzyskasz kompleksową wiedzę w zakresie systemów jakości i bezpieczeństwa żywności oraz procedur prowadzania monitoringu pasz. Czego jeszcze możesz się spodziewać? Uczęszczając na zajęcia nauczysz się identyfikować czynniki zagrażające, jak również zapoznasz się z obowiązującymi przepisami sanitarnymi oraz dowiesz się jak wygląda proces kontroli przeprowadzanej przez różne urzędy.

Posiadając dodatkowe wykształcenie, będziesz mógł podjąć pracę w różnego rodzaju zakładach przetwórczych lub mleczarskich. Inną możliwością zatrudnienia jest stanowisko w instytucjach sanitarno-weterynaryjnych. Jeśli ukończyłeś studia weterynaryjne i zależy Ci na poszerzeniu swoich perspektyw zawodowych, nie zastanawiaj się dłużej i wybierz studia podyplomowe na kierunku Higiena zwierząt rzeźnych i żywności pochodzenia zwierzęcego!


Wiedza, którą zdobędziesz, studiując Higienę zwierząt rzeźnych i żywności pochodzenia zwierzęcego – studia podyplomowe


Absolwent powinien posiadać wiedzę i umiejętności w zakresie:

  • znajomości obowiązujących przepisów prawnych oraz sanitarnych
  • dbania o dobrostan zwierząt w trakcie transportu
  • znajomości procesu produkcji zwierząt rzeźnych
  • identyfikowania czynników zagrażających w procesie żywienia zwierząt
  • przeprowadzania badań laboratoryjnych oraz analizowania uzyskanych wyników
  • znajomości systemów bezpieczeństwa i jakości żywności
  • prowadzenia działań monitorujących jakość żywności oraz pasz

Jaka praca, czyli gdzie będziesz pracował po kierunku Higiena zwierząt rzeźnych i żywności pochodzenia zwierzęcego – studia podyplomowe


Absolwent kierunku Higiena zwierząt rzeźnych i żywności pochodzenia zwierzęcego – studia podyplomowe znajdzie zatrudnienie w/jako:

  • zakładach przetwórczych
  • pracownik w służbach sanitarno-weterynaryjnych
  • zakładach mleczarskich

STUDIA PODYPLOMOWE

 

Popularne miasta, które oferują studia na kierunku HIGIENA ZWIERZĄT RZEŹNYCH I ŻYWNOŚCI POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO – STUDIA PODYPLOMOWE

Gdzie studiować i jakie wymagania na kierunek Higiena zwierząt rzeźnych i żywności pochodzenia zwierzęcego – studia podyplomowe

HIGIENA ZWIERZĄT RZEŹNYCH I ŻYWNOŚCI POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO – STUDIA PODYPLOMOWE - Szkoły wyższe, uczelnie i wymagania

Zobacz inne kierunki Weterynaryjne

Komentarze (0)