ANALITYKA I BEZPIECZEŃSTWO ZDROWOTNE ŻYWNOŚCI - STUDIA PODYPLOMOWE

ANALITYKA I BEZPIECZEŃSTWO ZDROWOTNE ŻYWNOŚCI - STUDIA PODYPLOMOWE

Studia na kierunku analityka i bezpieczeństwo zdrowotne żywności - studia podyplomowe możesz podjąć na 1 uczelni publicznej

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

grupa kierunku
poziom studiów
forma studiów

Wyszukiwarka kierunków podyplomowych: znaleziono ×

grupa kierunku

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

Filtrowanie
Województwo
Miejscowość
Status uczelni
Typ uczelni
Więcej filtrów
Poziom studiów
Forma studiów
    Czas trwania
      Uniwersytet Rzeszowski

      Uniwersytet Rzeszowski

      Analityka i bezpieczeństwo zdrowotne żywności - studia podyplomowe

      Studia na kierunku analityka i bezpieczeństwo zdrowotne żywności to studia podyplomowe, których program kształcenia zazwyczaj trwa 1 rok.

      Studia na kierunku analityka i bezpieczeństwo zdrowotne żywności - studia podyplomowe
      Rok akademicki 2024/2025
      Forma studiów zjazdy
      Poziom studiów studia podyplomowe

      Uczelnie

      Studia na kierunku analityka i bezpieczeństwo zdrowotne żywności - studia podyplomowe możesz podjąć na 1 uczelni publicznej | analityka i bezpieczeństwo zdrowotne żywności - studia podyplomowe - uczelnie >

      Kierunek przeznaczony jest dla wszystkich zainteresowanych analityką i bezpieczeństwem żywności, a w szczególności absolwentów kierunków przyrodniczych, rolniczych i biologicznych. Studia będą także odpowiednie dla osób pracujących w przedsiębiorstwach zajmujących się przetwórstwem produktów rolno-spożywczych. Ze względu na tematykę kierunku zainteresowani treściami przekazywanymi podczas zajęć mogą być również absolwenci kierunków technicznych, takich jak np. biotechnologia czy technologia żywności i żywienia człowieka.

       

      JAKIE WYMAGANIA REKRUTACYJNE?

      Kandydaci planujący rekrutację na kierunek analityka i bezpieczeństwo zdrowotne żywności przeważnie muszą się legitymować tytułem magistra, inżyniera lub licencjata. Zwykle nie jest wymagane ukończenie konkretnej specjalizacji ani posiadanie doświadczenie, jednak przydatna może być wiedza związana z tematyką kierunku np. przyrodnicza czy rolnicza. O akceptacji kandydata może decydować kolejność zgłoszeń Warto wcześniej sprawdzić terminy rekrutacji, gdyż w grupach może obowiązywać limit miejsc. Studia mogą się wiązać z dodatkowymi opłatami. Należy także pamiętać, że w przypadku zbyt małej ilości chętnych kierunek może nie zostać otworzony.

      *Wymagania mogą się różnić na poszczególnych uczelniach, dlatego koniecznie trzeba je sprawdzić na stronach rekrutacyjnych szkół wyższych.

       

      szczegółowe wymagania na uczelniach

      JAK WYGLĄDAJĄ STUDIA NA KIERUNKU ANALITYKA I BEZPIECZEŃSTWO ZDROWOTNE ŻYWNOŚCI?

      Zajęcia na kierunku analityka i bezpieczeństwo zdrowotne żywności realizowane są w trybie niestacjonarnym. W wyjątkowych sytuacji część zajęć może odbywać się online za pomocą narzędzi do nauki zdalnej i platform przeznaczonych do e-learningu. Wiedzę teoretyczną studenci zdobywają podczas wykładów prowadzonych przeważnie przez wykwalifikowaną kadrę uczelni. W programie przewidziane są także często laboratoria, podczas których słuchacze będą mogli poszerzyć swoje umiejętności praktyczne.

       

      1. Typ i tryb studiów:

      Studia na kierunku analityka i bezpieczeństwo zdrowotne żywności możemy podzielić na:

      1. Poziom:

      2. Forma:

       

      2. Zdobywana wiedza i umiejętności

      Zadaniem studiów na kierunku analityka i bezpieczeństwo zdrowotne żywności jest pomoc studentom w zdobyciu i uaktualnieniu wiedzy z zakresu analizy i bezpieczeństwa żywności. Studenci poznają nowoczesne metody analityczne stosowane w badaniach oraz uczą się je stosować w praktyce. Przyszli pracownicy m.in. przedsiębiorstw rolno-spożywczych mogą przygotować się do  pracy na stanowiskach analitycznych poprzez trening technik pomiarowych i umiejętności diagnostycznych w badaniu żywności. Mogą także dowiedzieć się, jak przekazywać wiedzę związaną z wynikami badań społeczeństwu.

       

      ILE TRWAJĄ STUDIA NA KIERUNKU ANALITYKA I BEZPIECZEŃSTWO ZDROWOTNE ŻYWNOŚCI?

      Studia na kierunku analityka i bezpieczeństwo zdrowotne żywności trwają przeważnie 1 rok (studia podyplomowe).

       

      JAKA PRACA PO STUDIACH NA KIERUNKU ANALITYKA FINANSOWA I CONTROLLING PROCESÓW PRZEMYSŁOWYCH?

      Absolwenci kierunku analityka i bezpieczeństwo zdrowotne żywności przygotowani są do pracy w różnych miejscach związanych z żywnością. Mogą szukać zatrudnienia m.in. w laboratoriach biologicznych czy chemicznych przy zakładach przetwórczych, a także prowadzić działalność naukową w ośrodkach badawczych w sektorze rolno-spożywczym. Inną możliwością jest praca w instytucjach państwowych np. stacjach sanitarno-epidemiologicznych. Absolwenci mogą także spróbować swoich sił na stanowiskach związanych z informowaniem ludzi o sprawach związanych z bezpieczeństwem żywności. Zdobyte umiejętności mogą również przyczynić się do awansu na wyższe stanowiska w dotychczasowym miejscu zatrudnienia.

      Możliwości zatrudnienia po ukończeniu kierunku analityka i bezpieczeństwo zdrowotne żywności to m.in.:

      • specjalista ds. bezpieczeństwa żywności
      • analityk żywności

       

      Zobacz inne kierunki ochrona i bezpieczeństwo

      Filtrowanie
      Województwo
      Poziom studiów

      Zobacz inne kierunki ochrona i bezpieczeństwo - podyplomowe

      Filtrowanie
      Województwo
      Poziom studiów

      Teraz najważniejsze

      matura 2024

      zmiany na maturze 2024

      arkusze maturalne

      wyniki matur 2023

      rekrutacja na studia

      studia

      kierunki studiów

      studia podyplomowe

       

      Ciekawe

       


      gdzie studiować

       

       

      Nadchodzące wydarzenia

      • pl. Kopernika 11a,, 45-040 Opole Uniwersytet Opolski
      • Kampus AGH https://www.google.com/maps/embed/v1/place?q=place_id:ChIJIZu1VqdbFkcR0RezIbqNDLI https://www.otouczelnie.pl/assets/uploads/uczelnia/b9653-agh.jpg Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
      • Kampus przy ul. Warszawskiej 24 w Krakowie https://www.google.com/maps/embed/v1/place?q=place_id:ChIJv9WgpARbFkcR6xkKhuEVqEE https://www.otouczelnie.pl/assets/uploads/uczelnia/b117c-politechnika-krakowska.jpg Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
      • ul. Podchorążych 2, 30-084 Kraków https://www.google.com/maps/embed/v1/place?q=UNIWERSYTET%20PEDAGOGICZNY%20KRAK%C3%93W https://www.otouczelnie.pl/assets/uploads/uczelnia/40a0a-miniatura-na-miescie.jpg Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
      • ul. Krakowskie Przedmieście 26/28, Warszawa https://www.google.com/maps/embed/v1/place?q=place_id:ChIJCWP6Nl7MHkcRf_xabKDNoaQ https://www.otouczelnie.pl/assets/uploads/uczelnia/be790-uniwersytet-warszawski.jpg Uniwersytet Warszawski
      • Dzień otwarty Akademia Muzyczna im. Karola Lipińskiego we Wrocławiu

      Komentarze (0)