Studia na kierunku Ekonomika i organizacja turystyki, hotelarstwa i gastronomii to studia podyplomowe, których program kształcenia zazwyczaj trwa 1 rok.
Studia możesz podjąć w trybie niestacjonarnym.
Ekonomika i organizacja turystyki, hotelarstwa i gastronomii to propozycja kształcenia podyplomowego, która pozwala zapoznać się z zagadnieniami dotyczącymi współczesnego hotelarstwa w Polsce i na świecie, organizacji i zarządzania turystyką w Polsce i krajach Unii Europejskiej, jak również nowoczesnych technologii i systemów informacyjnych w turystyce i hotelarstwie.
Ekonomika i organizacja turystyki, hotelarstwa i gastronomii to kierunek studiów podyplomowych. Kandydatami do nauki mogą być osoby, które posiadają dyplom ukończenia studiów pierwszego i drugiego stopnia lub jednolitych studiów magisterskich.
*Wymagania mogą się różnić na poszczególnych uczelniach, dlatego koniecznie trzeba je sprawdzić na stronach rekrutacyjnych szkół wyższych
Ekonomika i organizacja turystyki, hotelarstwa i gastronomii to dwa semestry nauki, dzięki którym można uzyskać podniesienie kwalifikacji oraz uaktualnić i uatrakcyjnić posiadaną już wiedzę. Pozyskana podczas studiów podyplomowych wiedza może być przydatna osobom planującym podjęcie samodzielnej działalności gospodarczej z zakresu usług turystycznych, hotelarskich i gastronomicznych.
Studia na kierunku Ekonomika i organizacja turystyki, hotelarstwa i gastronomii możemy podzielić na:
1. Typ:
2. Tryb:
Słuchacze studiów podyplomowych na kierunku Ekonomika i organizacja turystyki, hotelarstwa i gastronomii poruszają się po zagadnieniach współczesnego hotelarstwa w Polsce i na świecie, funkcjonowania systemu informacji turystycznej, marketingowych strategiach sprzedaży usług turystycznych i hotelarskich, nowoczesnych forma zarządzania w hotelarstwie, produktu turystycznego lokalnego i regionalnego.
Przykładowe przedmioty dla kierunku Ekonomika i organizacja turystyki, hotelarstwa i gastronomii:
Kształcenie na kierunku Ekonomika i organizacja turystyki, hotelarstwa i gastronomii realizowane jest w ciągu dwóch semestrów, a zatem studia trwają 1 rok.
Absolwenci studiów podyplomowych na kierunku Ekonomika i organizacja turystyki, hotelarstwa i gastronomii mogą rozwijać kariery zawodowe między innymi jako: pracownicy biur podróży, hoteli, ośrodków wypoczynkowych, lokalnych i regionalnych ośrodków informacji turystycznej, jak również administracji rządowej i samorządowej.
Teraz najważniejsze |
Ciekawe
|
|
gdzie studiować |
|
|
Nadchodzące wydarzenia