Żywienie człowieka i dietoterapia – studia podyplomowe

Żywienie człowieka i dietoterapia – studia podyplomowe

żywienie człowieka i dietoterapia studia

Żywienie człowieka i dietoterapia – studia podyplomowe

Studia podyplomowe na kierunku Żywienie człowieka i dietoterapia skierowane są do absolwentów studiów wyższych, którzy pragną dokształcić się w tym obszarze. Jeśli ukończyłeś pokrewny kierunek i czujesz, że potrzebujesz dodatkowego czasu by stać się prawdziwym specjalistą od spraw żywienia to ta propozycja także jest dla Ciebie. A jakie dokładnie możliwości oferują studia podyplomowe na kierunku Żywienie człowieka i dietoterapia? Jeśli chcesz się tego dowiedzieć to koniecznie zapoznaj się z dalszym opisem!

Program studiów obejmuje zagadnienia dotyczące prawa żywnościowego, toksykologii oraz chemii żywności. Oprócz tego na zajęciach nabędziesz umiejętności w zakresie badania i oceniania produktów spożywczych pod kątem ich jakości. Czego jeszcze możesz się spodziewać jako uczestników tych studiów? Wykładowcy w ramach swoich przedmiotów przedstawią tematy związane z zasadami tworzenia programów żywieniowych zarówno dla osób zdrowych jak i chorych. W związku z tym możesz także spodziewać się zajęć, których celem jest poznanie chorób dietozależnych.

Jak już wcześniej zostało wspomniane, studia podyplomowe na kierunku Żywienie człowieka i dietoterapia są skierowane przede wszystkim dla osób, które posiadają w tym obszarze pewne doświadczenie naukowe i zawodowe. Jednak jeżeli chciałbyś zdobyć wiedzę w tym temacie to również możesz podjąć naukę na tym kierunku. Po uzyskaniu dyplomu swoje pierwsze doświadczenie zawodowe możesz zdobywać w zakładach żywienia zbiorowego czy w firmach zajmujących się m.in. prowadzeniem terapii odchudzających.


Wiedza, którą zdobędziesz, studiując Żywienie człowieka i dietoterapia


Absolwent powinien posiadać wiedzę i umiejętności w zakresie:

  • rozumienia podstawowych zagadnień z fizyki, mikrobiologii, matematyki
  • znajomości zasad racjonalnego odżywiania się w poszczególnych grupach
  • identyfikowania czynników zagrażających w procesie obróbki żywności
  • dysponowania wiadomościami z obszaru dietetyki
  • samodzielnego przeprowadzania analizy produktów spożywczych
  • tworzenia planów żywnościowych
  • znajomości programów komputerowych wykorzystywanych w obszarze żywienia człowieka

Jaka praca, czyli gdzie będziesz pracował po kierunku Żywienie człowieka i dietoterapia


Absolwent kierunku Żywienie człowieka i dietoterapia znajdzie zatrudnienie w/jako:

  • pracownik zakładów żywienia zbiorowego
  • pracownik firm z branży żywieniowej

STUDIA PODYPLOMOWE

 

Popularne miasta, które oferują studia na kierunku ŻYWIENIE CZŁOWIEKA I DIETOTERAPIA – STUDIA PODYPLOMOWE

Gdzie studiować i jakie wymagania na kierunek Żywienie człowieka i dietoterapia – studia podyplomowe

ŻYWIENIE CZŁOWIEKA I DIETOTERAPIA – STUDIA PODYPLOMOWE - Szkoły wyższe, uczelnie i wymagania

Komentarze (0)