Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Wydział Żywienia Człowieka SGGW

ul. Nowoursynowska 159c,

02-776 Warszawa,  (Budynek 32), pok. A64

tel. (22) 59 37 010

fax. (22) 59 37 015

e-mail: dwnzck@sggw.pl

http://wnzck.sggw.pl/

ul. Nowoursynowska 159c,

02-776 Warszawa,  (Budynek 32), pok. A64

tel. (22) 59 37 010

fax. (22) 59 37 015

e-mail: dwnzck@sggw.pl

http://wnzck.sggw.pl/

  • ŻYWIENIE CZŁOWIEKA I OCENA ŻYWNOŚCI

    Rekrutacja

    stopień: (I) (II) czas trwania: 3,5 roku • 4 lata • 1,5 roku
    tryb: stacjonarne, niestacjonarne
    Pokaż więcej

    forma studiów: stacjonarne niestacjonarne
    poziom studiów: I stopnia II stopnia I stopnia II stopnia
    czas trwania: 3,5 roku 1,5 roku 4 lata 1,5 roku
    tytuł zawodowy: inżynier magister inżynier magister
    Studia w Warszawie - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie - kierunek studiów żywienie człowieka i ocena żywności
    Program kształcenia uwzględnia aspekty żywieniowe, dietetyczne, technologiczne, techniczne oraz ekonomiczne i organizacyjne dotyczące żywienia różnych grup populacyjnych (np. dzieci, osoby starsze, sportowcy). W programie studiów znajdują się m.in. takie przedmioty jak ocena żywienia, podstawy dietetyki, żywienie osób starszych, analiza sensoryczna, żywność funkcjonalna i ekologiczna, systemy zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, projektowanie produktu żywnościowego, żywienie w sporcie i warunkach ekstremalnych.
    Absolwenci posiadają wiedzę i umiejętności dotyczące znaczenia racjonalnego żywienia w zachowaniu zdrowia. Znają metody i sposoby przetwarzania, utrwalania, przechowywania oraz analizy i kontroli jakości produktów spożywczych. Rozumieją zasady funkcjonowania rynku żywności oraz istotę marketingu żywnościowego i zachowań konsumentów.
    Znajdują zatrudnienie w instytucjach i przedsiębiorstwach zajmujących się żywieniem człowieka, produkcją i przetwórstwem żywności, placówkach zarządzających jakością i bezpieczeństwem żywności, instytucjach i laboratoriach zajmujących się oceną żywności, a także organizacjach zajmujących się ochroną konsumentów.

    Wyświetl więcejZwiń

    Wymagania rekrutacyjne Progi punktowe

    STUDIA I STOPNIA

    Wymagane przedmioty:
    1 przedmiot do wyboru z: biologia, chemia, matematyka.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

    Sprawdź
    przeliczniki punktów Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

    STUDIA II STOPNIA

    O przyjęcie na studia II stopnia mogą ubiegać się osoby mające dyplom ukończenia studiów. W Systemie Obsługi Kandydatów (SOK) kandydaci nie mogą wybrać kierunku, na którym uzyskali tytuł magistra lub magistra inżyniera. Przyjęcia kandydatów na studia odbywają się na podstawie list rankingowych powstałych w wyniku postępowania kwalifikacyjnego.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

  • DIETETYKA

    Rekrutacja

    stopień: (I) (II) czas trwania: 3 lata • 3,5 roku • 2 lata
    tryb: stacjonarne, niestacjonarne
    Pokaż więcej

    forma studiów: stacjonarne niestacjonarne
    poziom studiów: I stopnia II stopnia I stopnia
    czas trwania: 3 lata 2 lata 3,5 roku
    tytuł zawodowy: licencjat magister licencjat
    Studia w Warszawie - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie - kierunek studiów dietetyka
    Kierunek wszechstronnie przygotowuje studentów do wykorzystania zasad żywienia człowieka w profilaktyce i leczeniu chorób dietozależnych. W programie studiów znajdują się m.in.: kliniczny zarys chorób, podstawy farmakologii, poradnictwo dietetyczna, etnodietetyka, psychologia kliniczna, dietetyka sportowa z elementami fizjologii wysiłku, dietetyka geriatryczna. Wydział dysponuje własną Poradnią Dietetyczną, w której studenci mogą odbywać zajęcia praktyczne.
    Absolwenci są specjalistami w zakresie planowania i wdrażania żywienia indywidualnego oraz zbiorowego. Potrafią organizować i nadzorować produkcję potraw (catering), prowadzić badania naukowe oraz działania edukacyjne z zakresu dietetyki. Studia przygotowują do pracy w poradniach dietetycznych, zakładach żywienia zbiorowego (restauracje, stołówki, szkoły), zakładach opieki zdrowotnej, placówkach sportowych oraz zakładach cateringowych obsługujących szpitale, żłobki, sanatoria i domy opieki.

    Wyświetl więcejZwiń

    Wymagania rekrutacyjne Progi punktowe

    STUDIA I STOPNIA

    Wymagane przedmioty:
    1 przedmiot do wyboru z: biologia, chemia, matematyka.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

    Sprawdź
    przeliczniki punktów Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

    STUDIA II STOPNIA

    O przyjęcie na studia II stopnia mogą ubiegać się osoby mające dyplom ukończenia studiów. W Systemie Obsługi Kandydatów (SOK) kandydaci nie mogą wybrać kierunku, na którym uzyskali tytuł magistra lub magistra inżyniera. Przyjęcia kandydatów na studia odbywają się na podstawie list rankingowych powstałych w wyniku postępowania kwalifikacyjnego.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

  • GASTRONOMIA I HOTELARSTWO

    Rekrutacja

    stopień: (I) czas trwania: 3,5 roku • 4 lata
    tryb: stacjonarne, niestacjonarne
    Pokaż więcej

    forma studiów: stacjonarne niestacjonarne
    poziom studiów: I stopnia I stopnia
    czas trwania: 3,5 roku 4 lata
    tytuł zawodowy: inżynier inżynier

    Wyświetl więcejZwiń

    Wymagania rekrutacyjne

    STUDIA I STOPNIA

    Wymagane przedmioty:
    1 przedmiot do wyboru z: biologia, chemia, matematyka.

    Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

    Sprawdź
    przeliczniki punktów Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Informacje mają charakter poglądowy. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.

Opinie (2)

studentka Ocena odpowiedz

Polecam Żywienie Człowieka :)

dietetyk Ocena odpowiedz

polecam dieteyke