• MIKROBIOLOGIA STOSOWANA REKRUTACJA

      Uczelnie Szczecin - kierunek Mikrobiologia stosowana
      Absolwent może szukać zatrudnienia:
      • w przyszpitalnych laboratoriach mikrobiologicznych
      • w laboratoria mikrobiologicznych przy zakładach przetwórstwa żywności
      • w Zakładach Higieny Weterynaryjnej
      • w Stacjach Sanitarno-Epidemiologicznych
      • w laboratoriach w których stosowane będą metody z biologii molekularnej oraz jednostkach wykorzystujących mikroorganizmy w biotechnologii
      Wymagania rekrutacyjne

       


      Studia I stopnia

       

      W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku Mikrobiologia stosowana brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
      • Język polski
      • Język obcy nowożytny
      • Jeden przedmiot do wyboru spośród: biologia, matematyka
      • Jeden przedmiot wskazany przez kandydata

       

      Dowiedz się więcej

       

    • RYBACTWO REKRUTACJA

      Uczelnie Szczecin - kierunek Rybactwo
      Absolwent może szukać zatrudnienia:
      • w jednostkach zajmujących się organizacją gospodarki wodnej,
      • w rybackich gospodarstwach hodowlanych,
      • w jednostkach administracji,
      • w laboratoriach oceny jakości wody i ochrony środowiska, na statkach,
      • w działach zajmujących się prognozowaniem połowów,
      • w jednostkach projektowania narzędzi połowowych z wykorzystaniem narzędzi informatycznych,
      • w jednostkach planujących i organizujących hodowle rybackie,
      • przy organizacji i prowadzeniu akwaturystyki,
      • w ośrodkach zajmujących się hodowlą i dystrybucją ryb akwariowych,
      • w ośrodkach wodnych,
      • w Polskim Związku Wędkarskim przy nadzorowaniu prac: środków zarybieniowych i wylęgarni,
      • w gospodarstwach rybackich Agencji Skarbu Państwa,
      • we własnych przedsiębiorstwach.
      Wymagania rekrutacyjne

       


      Studia I stopnia

       

      W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku Rybactwo brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
      • Język polski
      • Język obcy nowożytny
      • Jeden przedmiot do wyboru spośród: biologia, matematyka
      • Jeden przedmiot wskazany przez kandydata

       

      Dowiedz się więcej

       

       


       


      Studia II stopnia

       

      Podstawą kwalifikacji na studia II stopnia na kierunku Rybactwo jest ocena na dyplomie oraz średnia ocen uzyskanych w trakcie studiów I stopnia.

       

       

      Dowiedz się więcej

    • TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA CZŁOWIEKA REKRUTACJA

      Uczelnie Szczecin - kierunek Technologia żywności i żywienie człowieka
      Absolwent może szukać zatrudnienia:
      • w różnych działach przemysłu spożywczego,
      • w kraju i za granicą,
      • przy projektowaniu i organizacji procesów technologicznych oraz opracowywaniu nowych wyrobów,
      • w dystrybucji żywności,
      • w kształtowaniu jakości
      • w przemyśle spożywczym,
      • w placówkach kontroli jakości i laboratoriach analizy żywności,
      • w jednostkach administracji rządowej i samorządowej,
      • w chłodnictwie i przechowalnictwie żywności,
      • w urzędach celnych,
      • na statkach-przetwórniach, promach i statkach pasażerskich,
      • w zakładach żywienia zbiorowego.
      Wymagania rekrutacyjne

       


      Studia I stopnia

       

      W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
      • Język polski
      • Język obcy nowożytny
      • Jeden przedmiot do wyboru spośród: biologia, matematyka
      • Jeden przedmiot wskazany przez kandydata

       

      Dowiedz się więcej

       

       


       


      Studia II stopnia

       

      Podstawą kwalifikacji na studia II stopnia na kierunku Technologia żywnosci i żywienie człowieka jest ocena na dyplomie oraz średnia ocen uzyskanych w trakcie studiów I stopnia.

       

       

      Dowiedz się więcej

    • ZARZĄDZANIE BEZPIECZEŃSTWEM I JAKOŚCIĄ ŻYWNOŚCI REKRUTACJA

      Uczelnie Szczecin - kierunek Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności
      Absolwent może szukać zatrudnienia:
      • w placówkach związanych z zarządzaniem i kontrolą jakości,
      • w urzędach celnych, inspekcjach jakości handlowej i sanitarnej,
      • w laboratoriach analizy żywności,
      • w organizacjach nadzoru przetwórstwa spożywczego,
      • w jednostkach administracji rządowej i samorządowej,
      • w różnych działach przemysłu spożywczego w kraju i za granicą.
      Wymagania rekrutacyjne

       


      Studia I stopnia

       

      W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
      • Język polski
      • Język obcy nowożytny
      • Jeden przedmiot do wyboru spośród: biologia, matematyka
      • Jeden przedmiot wskazany przez kandydata

       

      Dowiedz się więcej

       

       

    • GOSPODARKA I ZARZĄDZANIE ŚRODOWISKIEM WODNYM REKRUTACJA

      Uczelnie Szczecin - kierunek Gospodarka i zarządzanie środowiskiem wodnym
      Studia na kierunku gospodarka i zarządzanie środowiskiem wodnym pozwalają zdobyć wiedzę przyrodniczą i techniczną wraz ze znajomością podstawowych zagadnień prawnych, które umożliwią absolwentom samodzielne wykonywanie zadań projektowych z zakresu monitorowania środowiska wodnego oraz inżynierii gospodarki wodnej. Program zajęć dostosowany jest do aktualnych potrzeb rynku pracy, wykorzystuje innowacyjne rozwiązania edukacyjne, oraz oparty jest w dużej mierze na zajęciach praktycznych, co przesądza że jest unikatowy w skali ogólnopolskiej. Studenci w trakcie zajęć poznają nowoczesne techniki komputerowe i narzędzia inżynierskie, a także uzyskują doskonałe kompetencje do zarządzania zespołami pracowników.
      Studenci w trakcie studiów zapoznawać się będą z zagadnieniami gospodarki wodnej, przyrodniczymi i technicznymi  problemami eksploatacji obiektów hydrotechnicznych.  Po ukończeniu studiów absolwent znajdzie  pracę  w różnych działach gospodarki, w jednostkach administracji państwowej zajmujących się gospodarką wodną – w Urzędach Marszałkowskich, Wojewódzkich, Miejskich; w Wojewódzkich Funduszach Ochrony Środowiska i Gospodarki Komunalnej, Regionalnych Dyrekcjach Ochrony Środowiska, Regionalnych Zarządach Gospodarki Wodnej, Inspektoratach Ochrony Środowiska, Polskim Związku Wędkarskim, w organizacjach ekologicznych, w instytutach naukowych, w branży turystycznej, zakładając własną firmę!
      Wymagania rekrutacyjne

       


      Studia I stopnia

       

      W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku Gospodarka i zarządzanie środowiskiem wodnym brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
      • Język polski
      • Język obcy nowożytny
      • Jeden przedmiot do wyboru spośród: biologia, matematyka
      • Jeden przedmiot wskazany przez kandydata

       

      Dowiedz się więcej

       

opinie (0)

Bardzo słaby Bardzo słaby
Słaby Słaby
Neutralny Neutralny
Dobry Dobry
Bardzo dobry Bardzo dobry

Stacjonarne

Studia I stopnia:
MIKROBIOLOGIA STOSOWANA
RYBACTWO
Specjalności
  • Biotechnologia rybacka i akwakultura
  • Eksploatacja rybackich zasobów środowiska wodnego
TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA
Specjalności:
  • Technologia i żywienie
  • Żywienie człowieka i dietetyka
  • Technologia żywności pochodzenia wodnego
ZARZĄDZANIE BEZPIECZEŃSTWEM I JAKOŚCIĄ ŻYWNOŚCI
GOSPODARKA I ZARZĄDZANIE ŚRODOWISKIEM WODNYM
 
Studia II stopnia:
RYBACTWO
Specjalności:
  • Akwakultura
  • Eksploatacja biologicznych zasobów wód
  • Ochrona środowiska wodnego
TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA
Specjalności:
  • Ocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
  • Technologia i biotechnologia żywności
  • Technologia rybna
  • Żywienie człowieka

Niestacjonarne

Studia I stopnia:
MIKROBIOLOGIA STOSOWANA
RYBACTWO
Specjalności:
  • Biotechnologia rybacka i akwakultura,
  • Eksploatacja rybackich zasobów środowiska wodnego
TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA
Specjalności:
  • Technologia i żywienie
  • Technologia żywności pochodzenia wodnego
 
Studia II stopnia:
RYBACTWO
Specjalności:
  • Akwakultura
  • Eksploatacja biologicznych zasobów wód
  • Ochrona środowiska wodnego
TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA
Specjalności:
  • Ocena, analiza i zarządzanie jakością żywności
  • Technologia i biotechnologia żywności
  • Technologia rybna
  • Żywienie człowieka