ul. Kazimierza Królewicza 4

71-550 Szczecin

tel. +48 91 449 66 54

fax +48 91 449 66 57

e-mail: dziekanat.wnozir@zut.edu.pl

http://www.wnozir.zut.edu.pl/

ul. Kazimierza Królewicza 4

71-550 Szczecin

tel. +48 91 449 66 54

fax +48 91 449 66 57

e-mail: dziekanat.wnozir@zut.edu.pl

http://www.wnozir.zut.edu.pl/

  • MIKROBIOLOGIA STOSOWANA Stopień: I II REKRUTACJA

    Uczelnie Szczecin - kierunek Mikrobiologia stosowana
    Absolwent może szukać zatrudnienia:
    • w przyszpitalnych laboratoriach mikrobiologicznych
    • w laboratoria mikrobiologicznych przy zakładach przetwórstwa żywności
    • w Zakładach Higieny Weterynaryjnej
    • w Stacjach Sanitarno-Epidemiologicznych
    • w laboratoriach w których stosowane będą metody z biologii molekularnej oraz jednostkach wykorzystujących mikroorganizmy w biotechnologii
    Wymagania rekrutacyjne

     


    Studia I stopnia

     

    W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku Mikrobiologia stosowana brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
    • Język polski
    • Język obcy nowożytny
    • Jeden przedmiot do wyboru spośród: biologia, matematyka
    • Jeden przedmiot wskazany przez kandydata

     

    Dowiedz się więcej

     

  • RYBACTWO Stopień: I II REKRUTACJA

    Uczelnie Szczecin - kierunek Rybactwo
    Absolwent może szukać zatrudnienia:
    • w jednostkach zajmujących się organizacją gospodarki wodnej,
    • w rybackich gospodarstwach hodowlanych,
    • w jednostkach administracji,
    • w laboratoriach oceny jakości wody i ochrony środowiska, na statkach,
    • w działach zajmujących się prognozowaniem połowów,
    • w jednostkach projektowania narzędzi połowowych z wykorzystaniem narzędzi informatycznych,
    • w jednostkach planujących i organizujących hodowle rybackie,
    • przy organizacji i prowadzeniu akwaturystyki,
    • w ośrodkach zajmujących się hodowlą i dystrybucją ryb akwariowych,
    • w ośrodkach wodnych,
    • w Polskim Związku Wędkarskim przy nadzorowaniu prac: środków zarybieniowych i wylęgarni,
    • w gospodarstwach rybackich Agencji Skarbu Państwa,
    • we własnych przedsiębiorstwach.
    Wymagania rekrutacyjne

     


    Studia I stopnia

     

    W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku Rybactwo brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
    • Język polski
    • Język obcy nowożytny
    • Jeden przedmiot do wyboru spośród: biologia, matematyka
    • Jeden przedmiot wskazany przez kandydata

     

    Dowiedz się więcej

     

     


     


    Studia II stopnia

     

    Podstawą kwalifikacji na studia II stopnia na kierunku Rybactwo jest ocena na dyplomie oraz średnia ocen uzyskanych w trakcie studiów I stopnia.

     

     

    Dowiedz się więcej

  • TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA CZŁOWIEKA Stopień: I II REKRUTACJA

    Uczelnie Szczecin - kierunek Technologia żywności i żywienie człowieka

    Absolwent kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka znajdzie zatrudnienie w:

    • zakładach produkujących żywność (przy projektowaniu i organizacji procesów technologicznych oraz opracowywaniu nowych wyrobów);
    • laboratoriach i instytucjach oceny i kontroli jakości żywności;
    • instytucjach ochrony konsumenta oraz w jednostkach administracji rządowej i samorządowej;
    • poradniach żywieniowych, w zakładach żywienia zbiorowego;
    • na statkach-przetwórniach, promach i statkach pasażerskich;
    • ośrodkach naukowych i badawczych.

     

    Wymagania rekrutacyjne

     


    Studia I stopnia

     

    W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
    • Język polski
    • Język obcy nowożytny
    • Jeden przedmiot do wyboru spośród: biologia, matematyka
    • Jeden przedmiot wskazany przez kandydata

     

    Dowiedz się więcej

     

     


     


    Studia II stopnia

     

    Podstawą kwalifikacji na studia II stopnia na kierunku Technologia żywnosci i żywienie człowieka jest ocena na dyplomie oraz średnia ocen uzyskanych w trakcie studiów I stopnia.

     

     

    Dowiedz się więcej

  • ZARZĄDZANIE BEZPIECZEŃSTWEM I JAKOŚCIĄ ŻYWNOŚCI Stopień: I REKRUTACJA

    Uczelnie Szczecin - kierunek Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności
    Absolwent może szukać zatrudnienia:
    • w placówkach związanych z zarządzaniem i kontrolą jakości,
    • w urzędach celnych, inspekcjach jakości handlowej i sanitarnej,
    • w laboratoriach analizy żywności,
    • w organizacjach nadzoru przetwórstwa spożywczego,
    • w jednostkach administracji rządowej i samorządowej,
    • w różnych działach przemysłu spożywczego w kraju i za granicą.
    Wymagania rekrutacyjne

     


    Studia I stopnia

     

    W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
    • Język polski
    • Język obcy nowożytny
    • Jeden przedmiot do wyboru spośród: biologia, matematyka
    • Jeden przedmiot wskazany przez kandydata

     

    Dowiedz się więcej

     

     

Opinie (1)

Witold Sosnowski Ocena

Wspaniała uczelnia.Nowoczesny sprzęt, przyjazna atmosfera i kompetentna kadra.Czas studiów na WNOZIR to najpiękniejsze lata życia.Polecam