Bezpieczeństwo żywności - przedmioty maturalne

Bezpieczeństwo żywności - przedmioty maturalne

Bezpieczeństwo żywności - przedmioty maturalne

Rekrutacja na bezpłatne studia I stopnia oraz jednolite magisterskie na uczelniach publicznych w Polsce odbywa się na podstawie konkursu świadectw. Oznacza to, że kandydaci powinni wykazać się wysokimi wynikami z przedmiotów maturalnych, które wymagane są w procesie rekrutacji. Na niektóre kierunki (np. architekturę) przeprowadzany jest dodatkowy egzamin wstępny czy rozmowa kwalifikacyjna. W przypadku aplikowania na płatne studia zarówno na uczelniach publicznych i niepublicznych (prywatnych) należy spełnić wszystkie wymogi wynikające z zasad rekrutacji (najczęściej zdana matura) oraz złożyć komplet dokumentów w terminie, a o przyjęciu zazwyczaj decyduje kolejność zgłoszeń.

Przedmioty maturalne brane pod uwagę w procesie rekrutacji na kierunek bezpieczeństwo żywności na poszczególnych uczelniach

Uczelnie

Filtrowanie
Województwo
Miejscowość
Status uczelni
Poziom studiów
Więcej filtrów
Forma studiów
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie Przedmioty:

Wymagane przedmioty:
1 przedmiot do wyboru z: biologia, chemia, matematyka.

Przedmioty dodatkowe:
język obcy nowożytny.

Dowiedz się więcej

Szczegółowe informacje na temat wymagań rekrutacyjnych należy sprawdzić na stronie uczelni poprzez kliknięcie przycisku: "Dowiedz się więcej".
Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.

Bezpieczeństwo żywności - jakie przedmioty zdawać na maturze?

Podczas rekrutacji na kierunek bezpieczeństwo żywności na większości uczelni publicznych najczęściej punktowane są następujące przedmioty maturalne: biologia, chemia, język obcy nowożytny, matematyka.
Z kolei uczelnie niepubliczne przyjmują kandydatów zazwyczaj na podstawie kolejności zgłoszeń i złożenia wymaganych dokumentów w terminie, aż do wyczerpania limitu miejsc.

Komentarze (1)

Lila odpowiedz

pracowałam w dużej firmie przemysłowej w administracji, natomiast już nudziła mnie ta praca i przeniosłam się na halę. Aktualnie pracuję w jakości i wybrałm studia podyplomowe bezpieczeństwo żywności na WSKZ. Na maxa ciekawy kierunek - w końcu robię to co mi się podoba, a dzień w pracy mija w mgnieniu oka :)