Terminy rekrutacji na studia Drzwi otwarte na uczelniach Terminy matury Terminy egzaminu ósmoklasisty
22.03.2024
Studia na kierunku bezpieczeństwo i certyfikacja żywności na Uniwersytecie Przyrodniczym to studia inżynierskie lub magisterskie, których program kształcenia zazwyczaj trwa od 3,5 roku do 4 lat (studia I stopnia) lub od 1,5 roku do 2 lat (studia II stopnia) i kończy się uzyskaniem dyplomu (inżyniera lub magistra inżyniera).
Studia na kierunku bezpieczeństwo i certyfikacja żywności w UP LUBLIN | |
---|---|
Forma studiów | stacjonarne, niestacjonarne |
Poziom studiów | studia I i II stopnia |
Czas trwania | od 3,5 do 4 lat (studia I stopnia), od 1,5 do 2 lat (studia II stopnia) |
Ważne terminy | Harmonogram rekrutacji > |
Studia możesz podjąć w trybie stacjonarnym (dziennym) lub niestacjonarne (zaoczne). Studia gwarantują zdobycie niezbędnych umiejętności, które będą przydatne w przyszłej pracy zawodowej.
Progi punktowe na kierunek bezpieczeństwo i certyfikacja żywności - Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Kandydaci na Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie ubiegający się o przyjęcie na studia stacjonarne 2023/2024 na kierunek bezpieczeństwo i certyfikacja żywności musieli uzyskać co najmniej 139.6 pkt., ponieważ tyle wynosił minimalny próg punktowy.
Na co zwracamy uwagę kupując produkty żywnościowe? Przede wszystkim na ich jakość oraz bezpieczeństwo. Przywiązujemy coraz większą wagę do tego zagadnienia, ponieważ żywność bezpośrednio przekłada się na nasze zdrowie. Bezpieczeństwem i kontrolą jakości produktów zajmują się specjaliści, których kształci Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie.
Kształcenie na kierunku Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie umożliwia pozyskanie wiedzy na temat obowiązujących przepisów prawa żywnościowego, zasad certyfikacji i akredytacji stosowanych w Polsce, innych krajach Unii Europejskiej oraz pozostałej części świata. Studenci poznają zagrożenia w procesie produkcji żywności pochodzenia roślinnego i zwierzęcego oraz w procesach przetwarzania i przechowywania, jak również poznają metody eliminowania i ograniczania tych zagrożeń.
Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności główne przedmioty:
Studenci kierunku Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie pozyskują wiedzę i rozwijają umiejętności między innymi w zakresie metod analizy statystycznej, estymacji i weryfikacji hipotez statystycznych w zakresie badań nad bezpieczeństwem żywności. Ponadto, zaznajamiają się z chemicznymi i fizycznymi procesami zachodzącymi w biosferze, metodami badań mikrobiologicznych, procesami zachodzącymi podczas przechowywania żywności, metodami stosowanymi w analizie żywności, jak również zasadami certyfikacji i akredytacji.
Osoby, które ukończyły omawiany kierunek będą mogły znaleźć zatrudnienie między innymi w przedsiębiorstwach przetwórstwa spożywczego, zakładach zbiorowego żywienia, laboratoriach i instytucjach związanych z oceną jakości żywności oraz jej certyfikacją, a także w służbach sanitarnych i celnych.
Lublin to przestrzeń nowoczesnego kształcenia, w której odnaleźć można kierunki kształcące w coraz popularniejszych dyscyplinach. Przykładem takiego kierunku jest Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności. Chcąc ubiegać się o przyjęcie na ten kierunek warto choć trochę poznać uczelnię, która go oferuje. Jakie ma Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie opinie? Paulina, studentka Bezpieczeństwa i certyfikacji żywności mówi:
„Studia mogą być przyjemne, satysfakcjonujące, chociaż wymagające poświęceń, energii i dużego skupienia. Tak jest na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie. Studiuję na tej uczelni trzeci rok i mogę powiedzieć, że to bardzo intensywny i pełny przygód czas.”
Studia na kierunku bezpieczeństwo i certyfikacja żywności prowadzone są przez Wydział Nauk o Zwierzętach i Biogospodarki Uniwersytetu Przyrodniczego zlokalizowany przy ul. Akademickiej 13 w Lublinie.
Kontakt:
tel. (+ 081) 445-69-91
https://up.lublin.pl/biologia/
STUDIA W LUBLINIE - ważne informacje
BEZPIECZEŃSTWO I CERTYFIKACJA ŻYWNOŚCI - ważne informacje
Absolwent kierunku Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie posiada wiedzę i umiejętności między innymi w zakresie:
Absolwent kierunku Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie znajdzie zatrudnienie między innymi w:
STUDIA I STOPNIA
Szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ
STUDIA II STOPNIA
Szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ
Artykuł ma charakter poglądowy. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni: Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
# MUSISZ TO WIEDZIEĆ |
Studia na kierunku Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności - wszystko co musisz wiedzieć
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie kierunki