Terminy rekrutacji na studia Drzwi otwarte na uczelniach Terminy matury Terminy egzaminu ósmoklasisty
01.11.2024
Studia na kierunku chemia żywności w Wyższej Szkole Inżynierii i Zdrowia w Warszawie to studia inżynierskie, których program kształcenia zazwyczaj trwa 3,5 roku (studia I stopnia) i kończy się uzyskaniem dyplomu (inżyniera).
Studia na kierunku chemia żywności w WSIIZ | |
---|---|
Forma studiów | stacjonarne, niestacjonarne |
Poziom studiów | studia I stopnia |
Czas trwania | 3,5 roku (studia I stopnia) |
Ważne terminy | Harmonogram rekrutacji > |
Studia możesz podjąć w trybie stacjonarnym lub niestacjonarnym. Studia gwarantują zdobycie niezbędnych umiejętności, które będą przydatne w przyszłej pracy zawodowej.
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. To także jeden z kierunków kształcenia, który odnaleźć można w ofercie edukacyjnej Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie.
Kształcenie na kierunku Chemia żywności w Wyższej Szkole Inżynierii i Zdrowia w Warszawie umożliwia pozyskanie wiedzy z zakresu chemii żywności, technologii żywności, w tym procesów produkcyjnych z uwzględnieniem problematyki żywności i jej kontroli. Studenci uczą się jak oceniać jakość produktów, dobierać skład produktów żywnościowych w zależności od potrzeb konsumentów, organizować i zarządzać procesami wytwarzania związków i preparatów chemicznych. Chemia żywności w WSIiZ to kierunek przygotowujący do pracy w przemyśle chemicznym ukierunkowanym na problematykę gospodarki żywności, a więc w przemyśle spożywczym, przetwórczym, agrochemicznym czy firmach o profilu rolniczym.
Chemia żywności główne przedmioty:
Studenci Chemii żywności w Wyższej Szkole Inżynierii i Zdrowia w Warszawie nabywają umiejętności między innymi w zakresie organizowania prac laboratoryjnych, opisywania zjawisk i procesów przetwarzania żywności, przeprowadzania analizy żywności, dobierania składu produktów żywnościowych w zależności od potrzeb konsumentów.
Co po studiach? Absolwenci Chemii żywności w Wyższej Szkole Inżynierii i Zdrowia w Warszawie będą mogli znaleźć zatrudnienie między innymi w laboratoriach zajmujących się analizą chemiczną, jednostkach badawczych, koncernach rolno- spożywczych, jednostkach kontrolujących jakość produktów spożywczych, przedsiębiorstwach z sektora produkcji i technologii żywności.
Studia w Warszawie dają szerokie możliwości edukacyjne, dlatego w mieście tym każdy zainteresowany zdobyciem wiedzy powinien znaleźć coś dla siebie. W zakresie omawianej przez nas dziedziny także. Wybierając Chemię żywności warto wiedzieć, która uczelnia zapewni najlepsze przygotowanie do życia zawodowego. Jakie ma Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie opinie? Paulina, studentka Chemii żywności mówi:
„Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia to uczelnia, w której zdobywa się konkretne umiejętności praktyczne. Tutaj nie ma niepotrzebnych zajęć, które mają tylko wypełnić program. Polecam.”
STUDIA W WARSZAWIE - ważne informacje
CHEMIA ŻYWNOŚCI - ważne informacje
Absolwent kierunku Chemia żywności w Wyższej Szkole Inżynierii i Zdrowia w Warszawie posiada wiedzę i umiejętności między innymi w zakresie:
Absolwent kierunku Chemia żywności w Wyższej Szkole Inżynierii i Zdrowia w Warszawie znajdzie zatrudnienie między innymi w:
STUDIA I STOPNIA
Szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ
Artykuł ma charakter poglądowy. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni: Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
# MUSISZ TO WIEDZIEĆ |
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie kierunki