Żywienie człowieka i dietetyka - progi punktowe

Żywienie człowieka i dietetyka - progi punktowe

Żywienie człowieka i dietetyka - progi punktowe

Progi punktowe na studia to forma rankingu kandydatów ubiegających się o przyjęcie na daną uczelnię wyższą. Liczba punktów uzyskanych przez kandydata zależy od różnych czynników np. wyników z egzaminu maturalnego, dodatkowego egzaminu wstępnego, rozmowy kwalifikacyjnej, czy w przypadku studiów II stopnia ocen na dyplomie ze studiów I stopnia. Każda uczelnia posiada własny przelicznik punktów, jak również zestaw przedmiotów maturalnych, które bierze pod uwagę w procesie kwalifikacyjnym na poszczególne kierunki studiów. Oznacza to, że należy zapoznać się z zasadami punktacji na konkretnej uczelni – tej, w której chcemy studiować. Należy pamiętać, że progi puntowe są zmienne, ponieważ ustalane są dla rekrutacji w danym roku.

Progi punktowe na kierunek żywienie człowieka i dietetyka na poszczególnych uczelniach

Wybierz rok

Uczelnie

Filtrowanie
Województwo
    Miejscowość
      Status uczelni
      Poziom studiów
        Forma studiów
          I stopnia II stopnia jednolite
          Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
          Wydział Nauk Ścisłych, Przyrodniczych i Technicznych
          Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie
          Wydział Nauk Ścisłych, Przyrodniczych i Technicznych
          stacjonarne I stopnia:
          -
          II stopnia:
          zapytaj uczelnię
          jednolite:
          -
          Dowiedz się więcej
          niestacjonarne I stopnia:
          -
          II stopnia:
          zapytaj uczelnię
          jednolite:
          -
          Dowiedz się więcej

          Szczegółowe informacje na temat progów należy sprawdzić na stronie uczelni poprzez kliknięcie przycisku: "Dowiedz się więcej".
          Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.

          Komentarze (1)

          Agnieszka odpowiedz

          Jako pielęgniarka pracuje już długo, ale zmieniłam ostatnio szpital i teraz na oddziale bardzo dużo pacjentów ma określane diety. Zdecydowałam się zrobić podyplomowe z żywienia człowieka i dietetyki i teraz temat żywienia pacjentów nie jest mi tak obcy ;) wszystko online więc nie musiałam nigdzie jeździć co przy dyżurach jest jak najbardziej na plus :)