ŻYWIENIE, DIETETYKA I SZTUKA KULINARNA - STUDIA PODYPLOMOWE

ŻYWIENIE, DIETETYKA I SZTUKA KULINARNA - STUDIA PODYPLOMOWE

Studia na kierunku żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna - studia podyplomowe możesz podjąć na 1 uczelni publicznej oraz 1 niepublicznej (prywatnej) szkole wyższej w trybie online

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

grupa kierunku
poziom studiów
forma studiów

Wyszukiwarka kierunków podyplomowych: znaleziono ×

grupa kierunku

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

Filtrowanie
Województwo
Miejscowość
Status uczelni
Typ uczelni
Więcej filtrów
Poziom studiów
Forma studiów
Czas trwania
    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

    Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

    Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna - studia podyplomowe

    Studia na kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna to studia podyplomowe, których program kształcenia zazwyczaj trwa 1,5 roku.

    Studia na kierunku żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna - studia podyplomowe
    Rok akademicki 2024/2025
    Forma studiów zjazdy, online
    Poziom studiów studia podyplomowe

    Uczelnie

    Studia na kierunku żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna - studia podyplomowe możesz podjąć na 1 uczelni publicznej oraz 1 niepublicznej (prywatnej) szkole wyższej w trybie online | żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna - studia podyplomowe - uczelnie >

    Studia możesz podjąć w trybie niestacjonarnym.

    Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna to propozycja kształcenia podyplomowego, która adresowana jest do osób o różnych zainteresowaniach. Na studiach odnajdą się osoby pasjonujące się między innymi poradnictwem żywieniowym, gastronomią czy sztuką kulinarną. Oprócz tego, że proces kształcenia pozwala pozyskać wiedzę między innymi na temat toksykologii i bezpieczeństwa żywności, psychodietetyki czy technologii gastronomii umożliwia również uzyskanie kompetencji do nauczania i prowadzenia zajęć.

     

    Jakie wymagania rekrutacyjne?

    Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna to kierunek reprezentujący obszar studiów podyplomowych. Jak sama nazwa podpowiada, są to studia przeznaczone dla osób, które mają za sobą już pewien etap kształcenia i posiadają dyplom ukończenia studiów co najmniej pierwszego stopnia. Ponadto, kandydaci chcący zdobyć przygotowanie dydaktyczne muszą posiadać przygotowanie merytoryczne, psychologiczno- pedagogiczne, w zakresie podstaw dydaktyki i emisji głosu oraz dydaktyczne do nauczania przedmiotu lub prowadzenia zajęć.

    *Wymagania mogą się różnić na poszczególnych uczelniach, dlatego koniecznie trzeba je sprawdzić na stronach rekrutacyjnych szkół wyższych

     

    szczegółowe wymagania na uczelniach

    Jak wyglądają studia na kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna?

    Studia podyplomowe na kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna to trzysemestralny proces kształcenia, realizowany w formie wykładów, warsztatów, ćwiczeń i seminariów.

    1. Typ i tryb studiów:

    Studia na kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna możemy podzielić na:

    1. Typ:

    2. Tryb:

    2. Zdobywana wiedza i umiejętności

    Słuchacze studiów podyplomowych na kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna zdobywają wiedzę z zakresu poradnictwa żywieniowego, żywienia zbiorowego różnych grup ludności, dietetyki oraz gastronomi. W toku kształcenia poruszają się po zagadnieniach: biologii, psychologii odżywiania, edukacji żywieniowej, anatomii i fizjologii układu pokarmowego, bezpieczeństwa żywności czy też bezpieczeństwa i higieny pracy w w gastronomii i zakładach żywienia zbiorowego.

    Przykładowe przedmioty dla kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna:

    • podstawy dietetyki
    • gastronomia dietetyczna
    • technologia gastronomii z elementami wyposażenia zakładów gastronomicznych i towaroznawstwa
    • toksykologia i bezpieczeństwo żywności
    • psychodietetyka

     

    Ile trwają studia na kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna?

    Kształcenie na kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna realizowane jest w ciągu trzech semestrów, a zatem studia trwają 1,5 roku.

     

    Jaka praca po studiach na kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna?

    Absolwenci studiów podyplomowych na kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna przygotowani są do prowadzenia poradnictwa żywieniowego, a także nauczania przedmiotów zawodowych z zakresu żywienia człowieka i gastronomii w szkołach ponadpodstawowych.

     

    Zobacz inne kierunki żywienie i żywność - podyplomowe

    Filtrowanie
    Województwo
    Poziom studiów

    Miasta, które oferują studia na kierunku ŻYWIENIE, DIETETYKA I SZTUKA KULINARNA - STUDIA PODYPLOMOWE

    Teraz najważniejsze

    kalkulator maturalny

    matura 2024

    arkusze maturalne

    wyniki matur 2024

    rekrutacja na studia

    studia

    kierunki studiów

    studia podyplomowe

     

    Ciekawe

     


    gdzie studiować

     

     

    Nadchodzące wydarzenia

    Komentarze (0)