ŻYWIENIE, DIETETYKA I SZTUKA KULINARNA - STUDIA PODYPLOMOWE

ŻYWIENIE, DIETETYKA I SZTUKA KULINARNA - STUDIA PODYPLOMOWE

Studia na kierunku żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna - studia podyplomowe możesz podjąć na w trybie online

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

grupa kierunku
poziom studiów
forma studiów

Wyszukiwarka kierunków podyplomowych: znaleziono ×

grupa kierunku

Wyszukiwarka kierunków studiów: znaleziono ×

Filtrowanie
Województwo
Miejscowość
Status uczelni
    Typ uczelni
      Więcej filtrów
      Poziom studiów
      Forma studiów
      Czas trwania
        Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

        Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu

        Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego we Wrocławiu

        Wyższa Szkoła Kształcenia Zawodowego we Wrocławiu

        Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna - studia podyplomowe

        Studia na kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna to studia podyplomowe, których program kształcenia zazwyczaj trwa 1,5 roku.

        Studia na kierunku żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna - studia podyplomowe
        Rok akademicki 2024/2025
        Forma studiów zjazdy, online
        Poziom studiów studia podyplomowe

        Uczelnie

        Studia na kierunku żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna - studia podyplomowe możesz podjąć na w trybie online | żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna - studia podyplomowe - uczelnie >

        Studia możesz podjąć w trybie niestacjonarnym.

        Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna to propozycja kształcenia podyplomowego, która adresowana jest do osób o różnych zainteresowaniach. Na studiach odnajdą się osoby pasjonujące się między innymi poradnictwem żywieniowym, gastronomią czy sztuką kulinarną. Oprócz tego, że proces kształcenia pozwala pozyskać wiedzę między innymi na temat toksykologii i bezpieczeństwa żywności, psychodietetyki czy technologii gastronomii umożliwia również uzyskanie kompetencji do nauczania i prowadzenia zajęć.

         

        Jakie wymagania rekrutacyjne?

        Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna to kierunek reprezentujący obszar studiów podyplomowych. Jak sama nazwa podpowiada, są to studia przeznaczone dla osób, które mają za sobą już pewien etap kształcenia i posiadają dyplom ukończenia studiów co najmniej pierwszego stopnia. Ponadto, kandydaci chcący zdobyć przygotowanie dydaktyczne muszą posiadać przygotowanie merytoryczne, psychologiczno- pedagogiczne, w zakresie podstaw dydaktyki i emisji głosu oraz dydaktyczne do nauczania przedmiotu lub prowadzenia zajęć.

        *Wymagania mogą się różnić na poszczególnych uczelniach, dlatego koniecznie trzeba je sprawdzić na stronach rekrutacyjnych szkół wyższych

         

        szczegółowe wymagania na uczelniach

        Jak wyglądają studia na kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna?

        Studia podyplomowe na kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna to trzysemestralny proces kształcenia, realizowany w formie wykładów, warsztatów, ćwiczeń i seminariów.

        1. Typ i tryb studiów:

        Studia na kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna możemy podzielić na:

        1. Typ:

        2. Tryb:

        2. Zdobywana wiedza i umiejętności

        Słuchacze studiów podyplomowych na kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna zdobywają wiedzę z zakresu poradnictwa żywieniowego, żywienia zbiorowego różnych grup ludności, dietetyki oraz gastronomi. W toku kształcenia poruszają się po zagadnieniach: biologii, psychologii odżywiania, edukacji żywieniowej, anatomii i fizjologii układu pokarmowego, bezpieczeństwa żywności czy też bezpieczeństwa i higieny pracy w w gastronomii i zakładach żywienia zbiorowego.

        Przykładowe przedmioty dla kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna:

        • podstawy dietetyki
        • gastronomia dietetyczna
        • technologia gastronomii z elementami wyposażenia zakładów gastronomicznych i towaroznawstwa
        • toksykologia i bezpieczeństwo żywności
        • psychodietetyka

         

        Ile trwają studia na kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna?

        Kształcenie na kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna realizowane jest w ciągu trzech semestrów, a zatem studia trwają 1,5 roku.

         

        Jaka praca po studiach na kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna?

        Absolwenci studiów podyplomowych na kierunku Żywienie, dietetyka i sztuka kulinarna przygotowani są do prowadzenia poradnictwa żywieniowego, a także nauczania przedmiotów zawodowych z zakresu żywienia człowieka i gastronomii w szkołach ponadpodstawowych.

         

        Zobacz inne kierunki żywienie i żywność - podyplomowe

        Filtrowanie
        Województwo
        Poziom studiów

        Miasta, które oferują studia na kierunku ŻYWIENIE, DIETETYKA I SZTUKA KULINARNA - STUDIA PODYPLOMOWE

        Teraz najważniejsze

        kalkulator maturalny

        matura 2025

        arkusze maturalne

        wyniki matur 2024

        rekrutacja na studia

        studia

        kierunki studiów

        studia podyplomowe

         

        Ciekawe

         


        gdzie studiować

         

         

        Nadchodzące wydarzenia

        Komentarze (0)