Absolwenci studiów wyższych, pracujący w zawodzie dietetyka, którzy jednocześnie chcieliby podnieść swoje kwalifikacje i rozwinąć wiedzę na temat żywienia, powinni aplikować na kierunek dietetyka w zdrowiu i w chorobie - studia podyplomowe.
Studia na kierunku dietetyka w zdrowiu i w chorobie - studia podyplomowe | |
---|---|
Rok akademicki | 2024/2025 |
Forma studiów | online |
Poziom studiów | studia podyplomowe |
Uczelnie
Studia na kierunku dietetyka w zdrowiu i w chorobie - studia podyplomowe możesz podjąć na w trybie online | dietetyka w zdrowiu i w chorobie - studia podyplomowe - uczelnie >
Celem powyższych studiów jest wykształcenie specjalistów posiadających przygotowanie i narzędzia do układania jadłospisów, dopasowanych do preferencji swoich pacjentów. W ramach kształcenia nauczą się planowania żywienia, diagnozowania chorób dietozależnych i zaburzeń odżywiania, a także wdrażania odpowiednich środków profilaktycznych. Ponadto dowiedzą się więcej na temat specyfiki żywienia w różnych grupach wiekowych, co z powodzeniem wykorzystają w swojej przyszłej pracy zawodowej.
W planie znajdą się zajęcia o tematyce związanej z dietetyką, żywieniem, medycyną i naukami o zdrowiu. Studenci dowiedzą się więcej na temat żywienia i żywienia klinicznego, biochemicznych aspektów żywienia, fizjologii i anatomii człowieka oraz zaburzeń metabolicznych.
Sprawdź wszystkie studia online w Polsce.
szczegółowe wymagania na uczelniach
Miasta, które oferują studia na kierunku DIETETYKA W ZDROWIU I W CHOROBIE - STUDIA PODYPLOMOWE
Teraz najważniejsze |
Ciekawe
|
|
gdzie studiować |
|
|
Nadchodzące wydarzenia