PRODUKCJA I MARKETING ŻYWNOŚCI - przedmioty maturalne

PRODUKCJA I MARKETING ŻYWNOŚCI - przedmioty maturalne

Produkcja i marketing żywności - jakie przedmioty zdawać na maturze

Podczas rekrutacji na kierunek produkcja i marketing żywności na większości uczelni publicznych najczęściej punktowane są następujące przedmioty maturalne: biologia, chemia, informatyka, język obcy nowożytny, język polski, matematyka.
Z kolei uczelnie niepubliczne przyjmują kandydatów zazwyczaj na podstawie kolejności zgłoszeń i złożenia wymaganych dokumentów w terminie, aż do wyczerpania limitu miejsc.

Przedmioty maturalne brane pod uwagę w procesie rekrutacji na kierunek produkcja i marketing żywności na poszczególnych uczelniach

Uczelnie

Filtrowanie
Województwo
Miejscowość
Status uczelni
Poziom studiów
Więcej filtrów
Forma studiów
Uczelnia Przedmioty wymagane Przedmioty dodatkowe Kryteria dodatkowe
Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie Uniwersytet Jana Długosza w Częstochowie Przedmioty maturalne:

Wymagane przedmioty:
język obcy nowożytny, informatyka lub matematyka oraz 1 przedmiot do wyboru z: biologia, chemia, język polski.

język obcy nowożytny, informatyka lub matematyka oraz 1 przedmiot do wyboru z: biologia, chemia, język polski
Dowiedz się więcej

Szczegółowe informacje na temat wymagań rekrutacyjnych należy sprawdzić na stronie uczelni poprzez kliknięcie przycisku: "Dowiedz się więcej".
Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.

Komentarze (0)