Browarnictwo i słodownictwo - progi punktowe

Browarnictwo i słodownictwo - progi punktowe

Browarnictwo i słodownictwo - progi punktowe

Progi punktowe na studia to forma rankingu kandydatów ubiegających się o przyjęcie na daną uczelnię wyższą. Liczba punktów uzyskanych przez kandydata zależy od różnych czynników np. wyników z egzaminu maturalnego, dodatkowego egzaminu wstępnego, rozmowy kwalifikacyjnej, czy w przypadku studiów II stopnia ocen na dyplomie ze studiów I stopnia. Każda uczelnia posiada własny przelicznik punktów, jak również zestaw przedmiotów maturalnych, które bierze pod uwagę w procesie kwalifikacyjnym na poszczególne kierunki studiów. Oznacza to, że należy zapoznać się z zasadami punktacji na konkretnej uczelni – tej, w której chcemy studiować. Należy pamiętać, że progi puntowe są zmienne, ponieważ ustalane są dla rekrutacji w danym roku.

Progi punktowe na kierunek browarnictwo i słodownictwo na poszczególnych uczelniach

Wybierz rok

Uczelnie

Filtrowanie
Województwo
Miejscowość
Status uczelni
Poziom studiów
Forma studiów
I stopnia II stopnia jednolite
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie stacjonarne I stopnia:
42.20
II stopnia:
-
jednolite:
-
Dowiedz się więcej
niestacjonarne I stopnia:
-
II stopnia:
-
jednolite:
-
Dowiedz się więcej

Szczegółowe informacje na temat progów należy sprawdzić na stronie uczelni poprzez kliknięcie przycisku: "Dowiedz się więcej".
Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.

Komentarze (1)

Absolwent odpowiedz

Studia ukierunkowane na browarnictwo, ale radzę dokładnie zapoznać się z programem studiów i mieć na uwadze dużą ilość przedmiotów związanych z chemią i innymi zagadnieniami z dziedziny technologii żywności, więc jeśli nie czujecie się dobrze w tym obszarze, to nie będzie łatwo i przyjemnie. Poza tym, tak jak w poprzedniej opinii ja również radzę zrobić przegląd rynku pracy, bo niestety zapotrzebowanie jest nikłe w tak niszowej branży, a wynagrodzenia pozostawiają wiele do życzenia, oczywiście da się i dobrze zarobić, ale to wyjątki. Podsumowując, z chłodną głową podejmujcie decyzję, żeby nie być zawiedzionym i w późniejszym czasie rozczarowanym branżą browarniczą w Polsce.