Terminy rekrutacji na studia Drzwi otwarte na uczelniach Terminy matury Terminy egzaminu ósmoklasisty
CHEMIA ŻYWNOŚCI⋮ |
Rekrutacja |
stopień: (I) czas trwania: 3,5 roku
tryb: stacjonarne, niestacjonarne
Pokaż więcej
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. To także jeden z kierunków kształcenia, który odnaleźć można w ofercie edukacyjnej Wyższej Szkoły Inżynierii i Zdrowia w Warszawie.
Kształcenie na kierunku Chemia żywności w Wyższej Szkole Inżynierii i Zdrowia w Warszawie umożliwia pozyskanie wiedzy z zakresu chemii żywności, technologii żywności, w tym procesów produkcyjnych z uwzględnieniem problematyki żywności i jej kontroli. Studenci uczą się jak oceniać jakość produktów, dobierać skład produktów żywnościowych w zależności od potrzeb konsumentów, organizować i zarządzać procesami wytwarzania związków i preparatów chemicznych. Chemia żywności w WSIiZ to kierunek przygotowujący do pracy w przemyśle chemicznym ukierunkowanym na problematykę gospodarki żywności, a więc w przemyśle spożywczym, przetwórczym, agrochemicznym czy firmach o profilu rolniczym.
Zwiń
STUDIA I STOPNIA
Szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ
Studia stacjonarne:
7600 zł
Studia niestacjonarne:
7600 zł
Źródło: Strony internetowe uczelni (06.06.2024)
Szczegółowe informacje odnoszące się do wysokości opłat za studia, płatności ratalnych, opłat rekrutacyjnych, a także ewentualnych promocji i zniżek znajdziesz na stronach internetowych uczelni klikając powyższy link "Dowiedz się więcej". Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.
Informacje mają charakter poglądowy. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych
informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni:
Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie.
Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.
Byłam na dniu otwartym i po obejrzeniu sal do zajęć praktycznych zdecydowałam się złożyć komplet dokumentów. Czy ktoś z tego forum również wybiera się w tym roku?
Ja idę w tym roku na chemię żywności do tej Uczelni, przesłałem już skany dokumentów rekrutacyjnych na maila , które wymagają podczas rekrutacji, bo teraz można przesyłać jak ta epidemia jest . Ja już w zeszłym roku byłem na dniach otwartych i widziałem Uczelnie i zrobiła na mnie duże wrażenie. Mają własne laboratoria, pracowanie, specjalne oprogramowania do towrzenia diet Rozmawiałem też z ludźmi , którzy tam studiują i myślę, ze warto. Dużo też takiego przygotowania praktycznego dają co myślę, że jest na plus.
Całkiem niezła uczelnia, jak na niepubliczną. Kierunki dają szansę na zatrudnienie w zawodach, bo kształcą zawodowo. Kadra to ludzie z branży, przedsiębiorcy, którzy wiedzą czego powinni uczyć się studenci, żeby ich potem zatrudniać. Fajny kierunek - chemia żywności, coś zupełnie innego niż wszechobecna dietetyka, z tego co piszą będzie można nauczyć się o wiele więcej o żywności, składnikach, dietach, produkcji itd. W końcu wszyscy muszą coś jeść i dobrze byłoby wiedzieć tak naprawdę co jemy. A to przecież wszystko składniki czyli związki chemiczne.