Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia

Dietetyka i ekologiczna żywność

al. A. Grottgera 1/5,

30-035 Kraków

e-mail: info@kwspz.pl

Tel: +48 12 423 38 40

Dietetyka i ekologiczna żywność

Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia

al. A. Grottgera 1/5,

30-035 Kraków

e-mail: info@kwspz.pl

Tel: +48 12 423 38 40

  • DIETETYKA I EKOLOGICZNA ŻYWNOŚĆ

    Rekrutacja

    stopień: (II) czas trwania: 2 lata
    tryb: stacjonarne, niestacjonarne
    Pokaż więcej

    forma studiów: stacjonarne niestacjonarne
    poziom studiów: II stopnia II stopnia
    czas trwania: 2 lata 2 lata
    tytuł zawodowy: magister magister

    Nietrudno zauważyć, że coraz częściej zwracamy baczniejszą uwagę na to, w jaki sposób się odżywiamy i jakie wartości dostarczamy swojemu organizmowi. Kupując produkty spożywcze sprawdzamy ich skład i zastanawiamy się, czy produkty te będą dobre nie tylko pod względem smaku. Coraz większym zainteresowaniem cieszą się również produkty ekologiczne, chociaż czasami nie wiemy czym dokładnie takie produkty powinny się charakteryzować. Chcąc zostać specjalistą w zakresie żywienia oraz żywności ekologicznej należy wybrać kierunek Dietetyka i ekologiczna żywność. Jest on prowadzony w Krakowskiej Wyższej Szkole Promocji Zdrowia, na studiach drugiego stopnia.

    Kierunek Dietetyka i ekologiczna żywność oferowany przez Krakowską Wyższą Szkołę Promocji Zdrowia zakłada profesjonalne przygotowanie do wykonywania zawodu dyplomowanego dietetyka, charakteryzującego się orientacją w zakresie potrzeb społecznych w temacie żywienia, znajomością praw konsumenta i pacjenta oraz umiejętnością współpracy z innymi specjalistami. Studenci poznają zasady planowania żywienia indywidualnego i zbiorowego dla różnych grup ludności, oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia w zależności od wieku, aktywności fizycznej i stanu fizjologicznego konsumenta i pacjenta, jak również technologię przygotowywania potraw. Ponadto, pozyskują rozszerzoną wiedzę w zakresie fizjologii żywienia, toksykologii żywności, nutrigenomiki, immunologii, a także roli ziół i bioaktywnych składników żywności. Dietetyka i ekologiczna żywność w Krakowskiej Wyższej Szkole Promocji Zdrowia jest kierunkiem realizowanym zarówno w trybie stacjonarnym, jak i niestacjonarnym.

    WYŚWIETL WIĘCEJZwiń

    Wymagania rekrutacyjneSpecjalności

    Studia II stopnia stacjonarne

    • Dietetyka kliniczna
    • Ekologiczna żywność
    • Psychodietetyka

    Studia II stopnia niestacjonarne

    • Dietetyka kliniczna
    • Ekologiczna żywność
    • Psychodietetyka

    STUDIA II STOPNIA

    Szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ

Informacje mają charakter poglądowy. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni: Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia.
Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.

Opinie (0)