BEZPIECZEŃSTWO I HIGIENA PRACY⋮ |
Rekrutacja |
stopień: (I) (II) czas trwania: 3,5 roku • 1,5 roku
tryb: stacjonarne, niestacjonarne
Pokaż więcej
Studia pierwszego stopnia są dedykowane osobom z powołaniem technicznym, które chcą przyswoić wiedzę specjalistyczną w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy. Szczególnie kierunek polecany jest wszystkim tym, którzy planują uzyskać atrakcyjny zawód dający perspektywę rozwoju na wymagającym i konkurencyjnym rynku pracy.
Studia drugiego stopnia dają możliwość poszerzenia kompetencji uzyskanych na studiach I stopnia i zdobyć nowe uprawnienia, podnosząc znacznie pozycję absolwenta w tej przestrzeni. Ochrona człowieka w środowisku pracy jest traktowana priorytetowo w funkcjonowaniu każdego przedsiębiorstwa.
Dbałość o ten stan wynika z legislacyjnych obowiązków nakładanych na pracodawcę, pracownika i służbę bhp. Kierunek praktyczny bezpieczeństwo i higiena pracy jest odpowiedzią na potrzeby edukacji wykwalifikowanej kadry z zakresu inżynierii bezpieczeństwa pracy.
Zwiń
STUDIA I STOPNIA
W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku bezpieczeństwo i higiena pracy brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
biologia, chemia, fizyka, informatyka, język obcy nowożytny, matematyka, wiedza o społeczeństwie
Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ
STUDIA II STOPNIA
O przyjęcie na studia mogą ubiegać się absolwenci studiów wyższych, posiadający tytuł zawodowy inżyniera lub magistra inżyniera.Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ
Informacje mają charakter poglądowy. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych
informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni:
Akademia Pożarnicza w Warszawie.
Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.