BEZPIECZEŃSTWO I JAKOŚĆ W ŁAŃCUCHU ŻYWNOŚCIOWYM - STUDIA PODYPLOMOWE⋮ |
Rekrutacja |
Zwiń
CHEMIA DLA NAUCZYCIELI - STUDIA PODYPLOMOWE⋮ |
Rekrutacja |
Zapraszamy na zajęcia od marca 2023 r.
Zwiń
METODY OCENY JAKOŚCI HANDLOWEJ I BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI - STUDIA PODYPLOMOWE⋮ |
Rekrutacja |
Studia podyplomowe mają na celu zapoznanie słuchaczy z kryteriami jakości, w tym bezpieczeństwa i z metodami analitycznymi służącymi do ich oceny, stąd też kierowane są do absolwentów studiów wyższych magisterskich, inżynierskich i licencjackich pracujących w sektorze przemysłu spożywczego, laboratoriach badawczych oraz jednostkach nadzoru nad żywnością, a także pracowników małych i średnich przedsiębiorstw sektora rolno-spożywczego, wykorzystujących techniki pomiarowe, analityczne i diagnostyczne do badania żywności oraz odpowiedzialnych za prawidłowe znakowanie produktów spożywczych.
Studia mogą również zainteresować pracowników działających w ramach interdyscyplinarnych zespołów w przedsiębiorstwach sektora rolno-spożywczego, współdziałających z innymi specjalistami i z racji tego poszukujących nowych kompetencji w obszarze badania i znakowania żywności.
Szczegółowy program studiów realizowany jest w 16 przedmiotach i obejmuje 237 godzin zajęć teoretycznych i praktycznych. Słuchacze zostaną zapoznani z systemem akredytacji laboratoriów badawczych i wzorcujących w Polsce i na świecie. Zajęcia prowadzone są przez wykładowców Wydziału Technologii Żywności i osoby zaproszone, legitymujące się doświadczeniem zawodowym związanym z tematyką zajęć.
Zwiń
TECHNIKI MIKROBIOLOGICZNE ORAZ SYSTEMY ZARZĄDZANIA W ZAPEWNIENIU HIGIENY, JAKOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA W PRAKTYCE PRZEMYSŁOWEJ - STUDIA PODYPLOMOWE⋮ |
Rekrutacja |
Studia podyplomowe skierowane są do wszystkich osób zainteresowanych zapewnieniem bezpieczeństwa mikrobiologicznego, higieny i jakości w przemyśle spożywczym, farmaceutyczny, kosmetycznym, itp. Koncepcja studiów ma na celu pozyskanie, pogłębienie i ugruntowanie wiedzy w zakresie metod mikrobiologicznych oraz zasad systemowych do zapewnienia higieny, bezpieczeństwa i powtarzalnej jakości wyrobów i usług.
Studia adresowane są szczególnie do pracowników laboratoriów przy zakładach produkcyjnych oraz laboratoriów zewnętrznych, osób chcących podjąć pracę w laboratoriach mikrobiologicznych, jak również osób odpowiedzialnych za zapewnienie i zarządzanie procesami wytwarzania produktów spożywczych, farmaceutycznych czy kosmetycznych w kontekście zapewnienia odpowiedniego stanu sanitarnego, bezpieczeństwa mikrobiologicznego i powtarzalnej jakości.
Program studiów obejmuje 214 h zajęć w formie wykładów, ćwiczeń laboratoryjnych oraz ćwiczeń audytoryjnych realizowanych na Wydziale Technologii Żywności SGGW w Warszawie przy współpracy z Laboratorium akredytowanym JARS S. A.
Zwiń
Informacje mają charakter poglądowy. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych
informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.