Terminy rekrutacji na studia Drzwi otwarte na uczelniach Terminy matury Terminy egzaminu ósmoklasisty
18.10.2024
Studia na kierunku bezpieczeństwo żywności w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie to studia inżynierskie, których program kształcenia zazwyczaj trwa 3,5 roku (studia I stopnia) i kończy się uzyskaniem dyplomu (inżyniera).
Studia na kierunku bezpieczeństwo żywności w SGGW | |
---|---|
Forma studiów | stacjonarne |
Poziom studiów | studia I stopnia |
Czas trwania | 3,5 roku (studia I stopnia) |
Ważne terminy | Harmonogram rekrutacji > |
Studia możesz podjąć w trybie stacjonarnym. Studia gwarantują zdobycie niezbędnych umiejętności, które będą przydatne w przyszłej pracy zawodowej.
Bezpieczeństwo żywności główne przedmioty:
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie to jedna z najstarszych uczelni rolniczych na Starym kontynencie. Obecnie oferuje kandydatom możliwość kształcenia na prawie czterdziestu kierunkach, a jednym z nich jest Bezpieczeństwo żywności, prowadzony na studiach pierwszego stopnia.
Celem kształcenia jest pozyskanie szerokiej wiedzy z zakresu różnych dyscyplin, takich jak: chemia, biologia, matematyka i fizyka, będących podstawą do zrozumienia zjawisk i procesów zachodzących w żywności, związanych z zapewnieniem jej jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego. Studenci zgłębiają zagadnienia związane z produkcją surowców roślinnych i zwierzęcych, inżynierią żywności, przetwarzaniem i dystrybucją żywności, zasadami ochrony środowiska, problematyką identyfikacji, czy systemami zarządzania bezpieczeństwem żywności w łańcuchu żywnościowym.
Program nauczania składa się z następujących przedmiotów: matematyka, statystyka, biologia, prawo żywnościowe, ogólna technologia żywności, podstawy produkcji zwierzęcej, analiza i ocena jakości żywności, inżynieria żywności, toksykologia żywności, bezpieczeństwo opakowań, żywność genetycznie modyfikowana. A co po studiach? Absolwenci Bezpieczeństwa żywności w SGGW znajdą zatrudnienie w na stanowiskach inżynierskich obejmujących kontrolę jakości bezpieczeństwa w łańcuchu żywnościowym w przedsiębiorstwach, zakładach i innych instytucjach, a także w placówkach edukacyjnych, placówkach badawczo- rozwojowych, firmach doradczych i audytujących, inspekcjach urzędowej kontroli jakości, centrach zarządzania kryzysowego.
Dokąd na studia? Takie oraz podobne pytania zadaje sobie większość kandydatów. Aby ułatwić im podjęcie tej ważnej decyzji, zapytajmy: Jakie ma Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie opinie? Dominika, studentka Bezpieczeństwa żywności mówi:
„Studia w SGGW to strzał w dziesiątkę. Jeśli ktoś interesuje się szeroko pojętym rolnictwem, biologią, czy też żywnością i ochroną środowiska, to jest to najlepsza uczelnia, dzięki której można stać się specjalistą w wybranej przez siebie dziedzinie.”
Studia na kierunku bezpieczeństwo żywności prowadzone są przez Wydział Technologii Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego zlokalizowany przy ul. Nowoursynowskiej 159c w Warszawie.
Kontakt:
tel. (0 22) 59 37 509
STUDIA W WARSZAWIE - ważne informacje
BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI - ważne informacje
Absolwent kierunku Bezpieczeństwo żywności w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie może posiadać wiedzę i umiejętności w zakresie:
Absolwent kierunku Bezpieczeństwo żywności w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie może znaleźć zatrudnienie w:
STUDIA I STOPNIA
W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku bezpieczeństwo żywności brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
biologia, chemia, matematyka, język obcy nowożytny
Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ
Artykuł ma charakter poglądowy. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
# MUSISZ TO WIEDZIEĆ |
Jakie studia biologiczne i przyrodnicze wybrać
Studia na kierunku Bezpieczeństwo żywności - wszystko co musisz wiedzieć
Studia biologiczne i przyrodnicze w Warszawie