Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Wydział Żywienia Człowieka SGGW

ul. Nowoursynowska 159c,

02-776 Warszawa,  (Budynek 32), pok. A64

tel. (22) 59 37 010

fax. (22) 59 37 015

e-mail: dwnzck@sggw.pl

http://wnzck.sggw.pl/

ul. Nowoursynowska 159c,

02-776 Warszawa,  (Budynek 32), pok. A64

tel. (22) 59 37 010

fax. (22) 59 37 015

e-mail: dwnzck@sggw.pl

http://wnzck.sggw.pl/

  • NOWOCZESNA ORGANIZACJA I ZARZĄDZANIE W GASTRONOMII - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja
    Uczelnie Warszawa - studia podyplomowe na kierunku Nowoczesna organizacja i zarządzanie w gastronomii
    Oferta dydaktyczna studiów skierowana jest do osób z wyższym wykształceniem, które bądź już pracują w sektorze gastronomicznym, bądź zamierzają podjąć tego typu działalność. Program studiów został tak opracowany, aby zarówno osoby posiadające pewną wiedzę na temat działalności gastronomicznej, jak i nowicjuszy w branży przygotować do profesjonalnego wykonywania funkcji menedżerskich dla podniesienia efektywności funkcjonowania zarządzanych placówek. Oferujemy 200 godz. zajęć dydaktycznych z przedmiotów: analiza rynku usług gastronomicznych, marketing, podstawy zarządzania, wybór i organizacja działalności nowej placówki gastronomicznej, zarządzanie operacyjne w gastronomii, zarządzanie jakością, wyposażenie i projektowanie zakładów gastronomicznych, urzędowa kontrola żywności, programy komputerowe w zarządzaniu placówką gastronomiczną, nowoczesna technologia gastronomiczna, podstawy żywienia i dietetyka. Zajęcia prowadzone są przez wykładowców SGGW oraz praktyków z wieloletnim doświadczeniem w branży gastronomicznej.

    Wyświetl więcejZwiń

  • PODSTAWY DIETETYKI DLA NAUCZYCIELI SZKÓŁ ŚREDNICH - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja

    Celem kształcenia na studiach podyplomowych jest poszerzenie kompetencji z zakresu dietetyki wśród profesjonalnej kadry dydaktycznej przygotowanej do przekazywania wiedzy uczniom szkół średnich. Studia podyplomowe adresowane są do nauczycieli szkół średnich, w tym wychowawców, nauczycieli biologii, wychowania fizycznego, przedmiotów kierunkowych w szkołach branżowych i innych przedmiotów, poruszających na zajęciach z uczniami zagadnienia z zakresu dietetyki, medycyny i żywienia, którzy pragną poszerzyć swój zakres kompetencji (studia doskonalące – niekwalifikacyjne).

    Ponadto mogą w nich uczestniczyć inne osoby pragnące zdobyć wiedzę z zakresu podstaw dietetyki. Kształcenie na studiach podyplomowych obejmuje przedmioty, które umożliwią przekazywanie wiedzy żywieniowej i dietetycznej w oparciu o podstawę programową. Dodatkowym atutem tych studiów jest przygotowanie w ramach zajęć materiałów gotowych do wykorzystania w ramach zajęć z uczniami.

    Dowiedz się więcej

    Wyświetl więcejZwiń

  • PORADNICTWO ŻYWIENIOWE I DIETETYCZNE - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja
    Uczelnie Warszawa - studia podyplomowe na kierunku Poradnictwo żywieniowe i dietetyczne
    Celem studiów jest wykształcenie profesjonalnej kadry przygotowanej do samodzielnego udzielania porad żywieniowo – dietetycznych. Studia  są przeznaczone przede wszystkim dla absolwentów posiadających dyplom ukończenia studiów wyższych na następujących  kierunkach lub specjalnościach: biologia, biotechnologia, dietetyka, żywienie człowieka, technologia żywności, lekarski, pielęgniarski, stomatologia, farmacja, rehabilitacja, wychowanie fizyczne, zdrowie publiczne, psychologia, weterynaria, zootechnika oraz pokrewnych. Studia trwają trzy semestry.  Zajęcia prowadzone są w trybie niestacjonarnym. Program studiów realizowany jest w ramach 23 zjazdów i obejmuje  356 godzin zajęć prowadzonych w formie wykładów, ćwiczeń i konserwatoriów. Zajęcia prowadzone są przez profesorów i adiunktów SGGW oraz lekarzy medycyny posiadających II stopień specjalizacji lub stopień naukowy doktora. Program studiów obejmuje przedmioty:  wybrane zagadnienia z fizjologii i biochemii żywienia, wybrane zagadnienia z towaroznawstwa żywności, wybrane zagadnienia z technologii gastronomicznej, żywność funkcjonalna i dietetyczna, suplementy diety, toksykologia żywności, normowanie żywienia, ocena sposobu żywienia i stanu odżywienia, metody psychologiczne i socjologiczne stosowane w poradnictwie dietetycznym, etiopatogeneza i  dietoterapia chorób dietozależnych oraz układanie jadłospisów technikami komputerowymi,  udzielanie porad dietetycznych w określonych schorzeniach  i ich zespołach. Absolwenci otrzymują świadectwo ukończenia studiów podyplomowych według wzoru ustalonego przez  Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego.

    Wyświetl więcejZwiń

  • SYSTEMY ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM I JAKOŚCIĄ ŻYWNOŚCI - STUDIA PODYPLOMOWE

    Rekrutacja
    Uczelnie Warszawa - studia podyplomowe na kierunku Systemy zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności
    Studia specjalnie zaprojektowane dla osób związanych z jakością żywności i nadzorujących bezpieczeństwo zdrowotne żywności. Zdobyta wiedza będzie pomocna w pełnieniu obowiązków służbowych i podniesie kwalifikacje pracowników.
    Program:
    Podstawy technologii żywności, towaroznawstwo żywności, higiena żywności, jakość żywności w łańcuchu żywnościowym, mikrobiologia żywności, zanieczyszczenia fizyczne żywności, toksykologia żywności, GHP, GMP, GLP, ochrona konsumenta na rynku żywności w świetle prawa żywnościowego, system HACCP, wdrażanie GHP, GMP i HACCP do zakładu, podstawy żywienia i dietetyka, metody utrwalania i przechowywania żywności, projektowanie zakładu i linii technologicznych w aspekcie higienicznym, ocena jakości żywności, systemy  zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności, audyt systemu zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego, analiza ryzyka, analiza ryzyka – dokumentowanie.

    Wyświetl więcejZwiń

  • ŻYWIENIE CZŁOWIEKA I GASTRONOMIA

    Rekrutacja
    Uczelnie Wraszawa - studia podyplomowe na kierunku Żywienie człowieka i gastronomia
    Celem studiów jest przygotowanie nauczycieli do nauczania przedmiotów w zakresie żywienia człowieka i gastronomii w szkołach ponadpodstawowych. Program obejmuje następujące przedmioty: podstawy żywienia człowieka z elementami socjologii żywienia, towaroznawstwo i przechowalnictwo z elementami bezpieczeństwa, dietetyka, technologia gastronomiczna z elementami żywienia zbiorowego ( w tym catering), projektowanie i wyposażenie zakładów gastronomicznych, obsługa konsumenta, higiena i ochrona zdrowia z elementami mikrobiologii żywności, marketing żywności i usług gastronomicznych, metodyka nauczania przedmiotów zawodowych oraz praktyka. 

    Wyświetl więcejZwiń

Informacje mają charakter poglądowy. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.
Wszelkie prezentowane informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego oraz nie są wiążące i mogą ulec zmianie bez wcześniejszego powiadomienia. Otouczelnie.pl zastrzega sobie prawo do zmian i pomyłek. Wszelkie prezentowane informacje są aktualne na dzień publikacji.

Opinie (2)

studentka Ocena odpowiedz

Polecam Żywienie Człowieka :)

dietetyk Ocena odpowiedz

polecam dieteyke