Terminy rekrutacji na studia Drzwi otwarte na uczelniach Terminy matury Terminy egzaminu ósmoklasisty
27.09.2024
Studia na kierunku menedżer żywności i żywienia na Politechnice Łódzkiej to studia licencjackie, których program kształcenia zazwyczaj trwa 3 lata (studia I stopnia) i kończy się uzyskaniem dyplomu (licencjata).
Studia na kierunku menedżer żywności i żywienia w PŁ | |
---|---|
Forma studiów | stacjonarne |
Poziom studiów | studia I stopnia |
Czas trwania | 3 lata (studia I stopnia) |
Ważne terminy | Harmonogram rekrutacji > |
Studia możesz podjąć w trybie stacjonarnym. Studia gwarantują zdobycie niezbędnych umiejętności, które będą przydatne w przyszłej pracy zawodowej.
Progi punktowe na kierunek menedżer żywności i żywienia - Politechnika Łódzka
Kandydaci na Politechnika Łódzka ubiegający się o przyjęcie na studia stacjonarne 2024/2025 na kierunek menedżer żywności i żywienia musieli uzyskać co najmniej 168 pkt., ponieważ tyle wynosił minimalny próg punktowy.
Sprawdź progi na Politechnika Łódzka
Menedżer żywności i żywienia główne przedmioty:
Politechnika Łódzka to jeden z najbardziej znaczących punktów kształcenia technicznego w kraju. W bogatej ofercie dydaktycznej znalazło się miejsce dla kierunku Menedżer żywności i żywienia, który prowadzony jest na studiach pierwszego stopnia.
Najważniejszym założeniem kształcenia jest nabycie umiejętności, pozwalających na planowanie, organizację i realizowanie przedsięwzięć w branży hotelarskiej i gastronomicznej. Studenci uczą się zarządzać obsługą firm gastronomicznych, opracowywać plany działania, rozwoju i inwestycji, konstruować posiłki zgodnie z zaleceniami żywieniowymi i dietetycznymi, czy też fachowo kierować zespołem.
Sprawdź
Politechnika Łódzka kierunki studiów
Politechnika Łódzka rekrutacja
W programie nauczania zawarto następujące przedmioty: ekonomika konsumpcji, biochemia żywności i żywienia, zarządzanie i analiza kosztów, transport i logistyka żywności, ekonomia, marketing i reklama żywności i żywienia. Absolwenci kierunku znajdą zatrudnienie w hotelarstwie, gastronomii, ośrodkach wypoczynkowych i sportowych, centrach rekreacji, jednostkach badawczych i konsultingowych w zakresie rynku żywności, gospodarstwach agroturystycznych.
Podjęcie decyzji związanych ze studiowaniem bywa twardym orzechem do zgryzienia. Jak ułatwić życie kandydatom? Jeśli wybraliśmy kierunek Menedżer żywności i żywienia, warto zapytać: Jakie ma Politechnika Łódzka opinie? Agata, studentka kierunku mówi:
„Politechnika Łódzka to był mój pierwszy wybór. I trzymałam się tej zasady, że pierwsza opcja, pierwszy pomysł bywa najlepszy. I nie myliłam się. Politechnika Łódzka to prestiżowa uczelnia, która funkcjonuje dzięki ludziom, którzy mają pasję i chętnie się nią dzielą ze studentami.”
Studia na kierunku menedżer żywności i żywienia prowadzone są przez Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej zlokalizowany przy ul. Wólczańskiej 171/173 w Łodzi.
Kontakt:
tel. (42) 631-34-03
STUDIA W ŁODZI - ważne informacje
MENEDŻER ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA - ważne informacje
Absolwent kierunku Menedżer żywności i żywienia na Politechnice Łódzkiej może posiadać wiedzę i umiejętności w zakresie:
Absolwent kierunku Menedżer żywności i żywienia na Politechnice Łódzkiej może znaleźć zatrudnienie w:
STUDIA I STOPNIA
W procesie rekrutacji na studia I stopnia na kierunku menedżer żywności i żywienia brane są pod uwagę następujące przedmioty maturalne:
matematyka, język obcy nowożytny, biologia, chemia, fizyka
Informacje mogą ulec zmianie, szczegółowe informacje na temat zasad rekrutacji znajdziesz TUTAJ
Artykuł ma charakter poglądowy. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni: Politechnika Łódzka