Terminy rekrutacji na studia Drzwi otwarte na uczelniach Terminy matury Terminy egzaminu ósmoklasisty
Studia podyplomowe | Forma studiów |
---|---|
Żywienie człowieka i dietetyka
studia podyplomowe |
zjazdy |
Żywienie człowieka i dietetyka (studia kwalifikacyjne dla nauczycieli)
studia podyplomowe |
zjazdy |
Medyczne studia podyplomowe w Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie ukierunkowane są na obszar zagadnień związanych z dietetyką i żywieniem człowieka. Kształcenie umożliwia doskonalenie wiedzy z zakresu żywienia człowieka zdrowego i zagrożonego, bądź dotkniętego chronicznymi chorobami niezakaźnymi oraz wiedzy w zakresie profilaktyki zdrowotnej, umożliwiającej planowanie oraz organizowanie żywienia indywidualnego i zbiorowego, dostosowanego odpowiednio do wieku i stanu fizjologicznego. W ramach realizowania programu nauczania słuchacze uczestniczą w zajęciach poświęconych między innymi: planowaniu i ocenie żywienia, projektowaniu i wyposażaniu zakładów żywienia zbiorowego, higienie i toksykologii żywności, najnowszym trendom w przetwórstwie i przechowalnictwie żywności, ocenie jakości żywności, czy żywności niekonwencjonalnej.
Zobacz także
Medyczne studia podyplomowe w Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie skierowane są do wszystkich zainteresowanych tematyką żywienia i dietetyki, choć najliczniejszą grupę słuchaczy stanowią osoby, które działają już w tym obszarze zawodowym, a zatem pracują między innymi w: branży gastronomicznej, gabinetach i poradniach, czy też szkolnictwie.
W procesie rekrutacji na medyczne studia podyplomowe w Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie w roku akademickim 2023/2024 wymagane jest ukończenie studiów pierwszego, bądź drugiego stopnia. W jednym przypadku niezbędny jest także dokument potwierdzający uprawnienia do wykonywania zawodu nauczyciela.
Studia podyplomowe należą zazwyczaj do studiów odpłatnych. Koszt kształcenia w ramach medycznych studiów podyplomowych w Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie waha się od 1900 złotych do 2100 złotych za semestr.
Zobacz także
Uniwersytet Rolniczy w Krakowie kierunki
Medyczne studia podyplomowe w Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie obejmują zagadnienia związane z dietetyką i żywieniem człowieka. Studia umożliwiają pozyskanie bądź udoskonalenie wiedzy z zakresu żywienia człowieka, dietetyki, nowoczesnej gastronomii i nowoczesnych metod technologii żywności.
Studia podyplomowe – medyczne w Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie:
1. Poziom studiów:
2. Forma:
Propozycja kształcenia funkcjonująca w przestrzeni medycznych studiów podyplomowych w Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie obejmuje trzy semestry nauki.
Najczęściej spotykaną formą organizacji zajęć w ramach medycznych studiów podyplomowych w Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie są weekendowe zjazdy, organizowane zazwyczaj w soboty i niedziele, co dwa tygodnie. Studia obejmują wykłady, seminaria oraz ćwiczenia praktyczne.
Artykuł ma charakter poglądowy. Przed podjęciem jakichkolwiek działań na podstawie uzyskanych informacji z niniejszego serwisu, należy je dodatkowo zweryfikować na stronie uczelni: Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie